2017-10-20 1833 瀏覽
好耐無寫食評,但今次一定要寫,因為要表揚一下其中一位服務員,工作態度好得不得了。首先一坐低,就已經有服務員問飲咩,因橙汁,汽水,生啤都係任飲,每次都會等我哋飲晒之後5分鈕鐘內問要唔要多杯,免得造成浪費,我非常欣賞呢種做法;今次同行有一位長者係坐輪椅,該服務員Dennis非常醒目地走嚟問我要俾咩佢飲,我叫俾半杯橙汁,飲完之後,佢又好醒目地問我洗唔洗幫佢refill,唔會公式化地去為客人refill,非常體貼。之後我又問殘廁嘅位置,佢指示我之後就問要唔要幫我推嗰位長者去殘廁,我表示唔洗,因我有帶工人姐姐去,但佢都無話走咗去,一直睇住洗唔洗幫手,仲好主動幫我工人姐姐移開沿路其他客人嘅椅,佢好似好明白有坐輪椅號家人嘅需要,仲主動咁幫手,唔表揚呢D咁有heart嘅服務員,我覺得好對唔住佢!唔該晒Dennis!至於食物方面,款式唔算係多不勝數,尤其係熱盤,冷盤有長腳蟹,幾甜!生蠔大部分都新鮮,但瘦少少,間中有一兩隻擺耐咗;翡翠螺彈牙;蝦有蝦味,尚算彈牙;青口有青口味;仲有幾款魚生同壽司,不過無食,睇落去都新鮮;仲有各款沙律及臭芝士,菜新鮮爽脆,芝士都好食。湯有燉湯,有個中式羹,仲有個西湯,我飲咗西

唔該晒Dennis!

湯有燉湯,有個中式羹,仲有個西湯,我飲咗西湯係磨菰湯,不過不失。有個服務員又好主動走過嚟幫我裝湯,服務真係好。

Carving係例牌嘅燒牛肉,肉算嫩,牛味再濃D更好。

有個麵檔,有各式粉麵,我無食,我老公食咗碗魚蛋河,佢話ok好食。

熱盤有蒸龍蝦,薯蓉,青口,蒸魚,炸雞,兩款菜,炒飯,燒味,日式燒章魚丸子,仲有幾款都唔係好記得係乜,各款都過得去,無驚喜。

不得不提呢個煎三文魚,好食到呢......,又嫩滑又香,不過一定要等嗰個矮矮地少少肥嘅姐姐煎,佢煎得好食好多。

甜品都不錯,尤其Cheese cake,好好食;仲有HaagenDaz雪糕,非常滿足。

最後飲埋杯檸水,大滿足!!

其實都嚟過幾次,今次係食得最開心!I'll be back!
題外話/補充資料: Openrice有8折coupon,唔好唔記得print埋帶去
2017-10-18
生日