2017-09-20
長沙灣都幾多隱世食店, 最近經過Fifty Fifty 見係男友最Like既工業風裝修佢應該幾Like, 價錢黎講都幾合理是晚就約左男朋友黎食坐底左覺得幾舒服, 唔逼, 開始睇食D set平均大約都係HK$ 100左右, 有湯, 有MAIN, 有野飲, 合理餐湯D個係薯蓉湯黎, 薯蓉幾多下, 真材實料, 唔會稀, 唔錯單骨雞翼-HK$18D個唔係SET黎, 係另外叫, 但都係18蚊, 抵, D個單骨雞翼最岩係我呢D懶人食, 唔洗點吐骨, 而且係即炸, 食落多肉汁, 而且係有D孜然粉, 幾香口雞油菌意大利雲吞-HK$108D個意大利雲吞我覺得極之出色, 我同男友係食肉獸都覺得D個素菜好好味, D雞油菌香嫩, 而且個雲吞皮薄得黎有咬口, 入面芝士做到好似肉既質地咁, 好好食鮮鮑魚仔蝦膏意大利飯-HK$108有兩隻鮑魚既意大利飯先係108真係抵, 鮑魚食落首先係比較淡味, 但再咬多幾啖先黎料, D鮮味出晒黎, Like佢咁處理水法, 而蝦膏意大利飯唔好以為係中式蝦膏咁搶味, 而係意式煮法, 有淡淡既蝦膏味, 再加少少芝士, 新鮮既配搭, 個飯軟硬適中, 好想再食脆脆朱古力-另加HK$12跟餐
佢應該幾Like, 價錢黎講都幾合理
是晚就約左男朋友黎食
坐底左覺得幾舒服, 唔逼, 開始睇食
餐湯
單骨雞翼-HK$18
雞油菌意大利雲吞-HK$108
鮮鮑魚仔蝦膏意大利飯-HK$108
脆脆朱古力-另加HK$12
岩鹽芝士蛋糕-HK$10
總結黎講, 我極少比餐廳全部五星, 但今次我會比全五星Fifty Fifty, 食物真係好有驚喜, 裝修好, 環境舒服, 待應們親切得黎又會比到空間客人享受時間 (有D餐廳盯住你食真係唔係好自在), 每人都係百幾蚊有咁既食物, 環境, 服務真係超值, 會再黎過試其他野!