餐廳: Fifty Fifty
資訊:

[高質西餐!多人幫襯到嚇親 好彩有BOOK位 :B]好少出長沙灣食飯,但朋友介紹話呢間餐廳必食,重提我要提早BOOK位,好彩有聽佢講 -_- 成晚見好多人WALK IN都畀老細婉拒左,因為full booking 好誇張!QR Code scan menu  肉類同意粉/飯都可以單點 都係around $100 - $300 內+$20 可以跟餐。多個餐湯/甜品/野飲。咁就梗係跟餐啦!跟餐餐湯 - 忌LIM湯好濃郁 密度好高我都唔敢飲晒成碗 因為密度高到 (WHICH IS 冇乜溝水)會好飽HAHA呢個湯一啲都唔HEA! 入面好多碎既MUSHROOM 粒湯來講又好有口感  白汁忌LIM西式餃子 $108 大推!!!!!!!性價比極高!係我SO FAR食過咁多西餐廳最好食既白汁應該係老細自己調出來架呢隻味冇係出面食過好多餐廳個白汁忌LIM都係開罐頭但佢一定唔係!最後我地成隻碟都食清晒:D豬鞍 $178 個黃莓汁好特別 開頭都驚豬鞍會太肥或者骨位好多結果都冇 : P 豬鞍配黃莓汁, 岩岩好帶出肉既鮮味100分 跟餐甜品 CHEESE CAKE 玉子CHEESE CAKE好味 冇得彈!見好多
[高質西餐!多人幫襯到嚇親 好彩有BOOK位 :B]
好少出長沙灣食飯,
但朋友介紹話呢間餐廳必食,
重提我要提早BOOK位,
好彩有聽佢講 -_-
成晚見好多人WALK IN都畀老細婉拒左,
因為full booking 好誇張!

QR Code scan menu

肉類同意粉/飯都可以單點
都係around $100 - $300 內
+$20 可以跟餐。
多個餐湯/甜品/野飲。
咁就梗係跟餐啦!

跟餐餐湯 - 忌LIM湯
好濃郁 密度好高
呢個湯一啲都唔HEA! 入面好多碎既MUSHROOM 粒
湯來講又好有口感

白汁忌LIM西式餃子 $108
大推!!!!!!!性價比極高!
係我SO FAR食過咁多西餐廳最好食既白汁

個黃莓汁好特別
開頭都驚豬鞍會太肥
或者骨位好多
結果都冇 : P
豬鞍配黃莓汁, 岩岩好帶出肉既鮮味
100分

跟餐甜品 CHEESE CAKE
玉子CHEESE CAKE
好味 冇得彈!

見好多人都ORDER豬手,
下次來一定會再試下!
2019-11-26 3085 瀏覽
今日同條佬三週年🤣🤣去左嘉頓山睇完日落就去食個平民西餐😊六點幾就到,只有兩三枱客仔。餐廳用QRcode睇menu幾環保👍🏻🥗煙鴨胸西柚蜜糖血橙汁沙津$78🐟香煎海鱸魚魚柳配蕃紅花忌廉汁$138🐷火焰豬手$188講講個沙津先,鴨胸有六七塊,咸香味重,沙津酸酸甜甜又開胃又fresh👍🏻👍🏻做頭盤幾唔錯喎😆叫左兩個主菜,各加$20轉套餐,有餐湯有甜品有飲品係抵喎👍🏻👍🏻今晚餐湯係牛肝菌忌廉湯,牛肝菌味好香濃😋驚飲完太飽食唔到其他野,所以飲左一半比左隻佬😂😂然後海鱸魚黎到!食左兩啖發現魚肉半透明,原來未熟叫廚房搞搞😭幾分鐘後,係熟呀⋯⋯⋯不過就熟晒囉⋯⋯⋯⋯⋯😭😭😭搞到又硬又乾好柴,真係晒左舊魚😞伴碟既薯蓉又鞋又乾完全唔滑!唔想浪費所以都食晒😫🤭鱸魚衰左,搞到幾期待隻豬手🧐上枱時,職員係你面前點火燒一燒豬手,呢個時候就係拍片好時機🤣🤣🤣之後佢地會拎返入廚房分件,出到黎擺碟真係得一隻碟仔上面一堆豬手,我諗隻碟大少少,旁邊加少許裝修或薯菜呀配菜都好呀😣我覺得咁樣上碟好寒酸又核突😫豬手食落都ok,皮燒到脆卜卜,肉質幾好,唔會太乾唔韌,脂肪幾多,但肥膩感又唔會覺得好勁喎,不過時間耐左,豬皮就唔香脆喇😅

🥗煙鴨胸西柚蜜糖血橙汁沙津$78
🐟香煎海鱸魚魚柳配蕃紅花忌廉汁$138
🐷火焰豬手$188

當晚既甜品係黃梅芝士蛋糕,擺碟靚有心思既,不過後來發現寫錯字😂😂😂rd寫錯th😅而芝士蛋糕就幾好味喎!!我唔知黃梅即係咩🤣🤣酸酸咪咪既?味道幾好,中和左芝士蛋糕既膩,加上蛋糕質地唔會雪得太硬,亦唔會林到一pat pat咁,我地兩人都覺得好唔錯呀😌👍🏻

餐廳好似幾人氣,我地一路食野一路都有人幫襯,大約七點幾就滿座啦!價錢幾公道親民,而且服務都有禮殷勤👍🏻其實我原本對小店都有一定既期望😅但偏偏第一次就令人掉眼鏡🤧但眼見咁多人食又係到諗係咪只係個別事件,一時失誤呢😂😂

• 黃梅芝士蛋糕
2019-09-21 3898 瀏覽
今日約了4位認識了10年以上的死黨到這間之前去過幾次的在深水埗的西餐廳。環境還是一樣有氣氛、設計風格有型、坐位唔少;服務就普通,可能因為忙碌多客人,希望服務員下次可以放下水樽,不用每次叫佢地加水。這個是以推動環保的餐廳,無飲管、2D barcode餐牌,讓客人可以用電話睇餐單,網上餐牌是分類了,一頁頁的睇菜色。點了主菜更可加$20轉餐(包括了$20以下餐飲、餐湯及是日甜品),好抵食。1. 餐湯是日是甘筍番茄蓉湯,好健康又無味精,多蔬菜有少少楂的口感,加少少胡椒粉會香口一點2. Fifty Fifty 黑松露醬大菇焗大啡菇好多汁,上面有香口芝士、香草、紅椒,口感不錯3. 火焰豬手這個火焰豬手有show睇,真的看到有火焰,厚身豬手肉好香有口感微咸不會過濃,皮一些脆一些就腍,配上秘製甜醬汁、新鮮沙律菜及軟滑薯蓉口感! 4. 虎蝦辣肉腸香蒜鮮茄醬蝦有3隻,都大隻又爽口;辣肉腸微辣野味、紅椒香草,多汁野味,意大利通粉軟硬剛好!好適合的口感!5. 巴馬臣芝士意大利雲吞野菌這個賣相不錯!雲吞口感香軟多汁,中間是有餡的,外面更有野菌!6. 意大利煙肉牛肝菌意大利飯意大利飯好有咬口, 微微硬身,多汁香濃

1. 餐湯
餐湯
餐湯

2. Fifty Fifty 黑松露醬大菇
Fifty  fifty    黑松露大啡菇

焗大啡菇好多汁,上面有香口芝士、香草、紅椒,口感不錯

3. 火焰豬手

4. 虎蝦辣肉腸香蒜鮮茄醬
虎蝦辣肉腸香蒜意大利長通粉

5. 巴馬臣芝士意大利雲吞野菌
巴馬臣芝士意大利雲吞野菌

6. 意大利煙肉牛肝菌意大利飯
煙肉牛肝菌意大利飯

意大利飯好有咬口, 微微硬身,多汁香濃,牛肝菌味不是太濃郁,但有好多野菌好細粒粒煙肉

7. 是日甜品
是日甜品

芝士蛋糕好香滑,Rum酒味唔濃,中間有粒粒葡萄,不錯!

8. 飲品
玫瑰奶茶
芒果沙冰
芒果梳打

飲品唔錯,玫瑰奶茶好香滑、玫瑰花味香、奶味濃郁;芒果沙冰好甜美好凍好香芒果味;
2019-09-20
玫瑰奶茶
芒果沙冰
芒果梳打
  • 黑松露焗大啡菇
間唔時都會經過呢間餐廳,不過見到menu始終都覺得唔算平,所以一直都無衝動入去試下,但同事都推介過fifty fifty😬。因為朋友今日又喺長沙灣返工,可以陪我食飯,所以決定食好啲😝。嚟到fifty fifty第一樣嘢發現係佢哋會每張枱放咗張紙寫係無餐牌嘅餐廳,上面印咗個QR code,但呢張紙咪又係嘥紙🙈,不過可能可以免卻改menu要重新印過掛。題外話,餐廳亦係唔係唔會主動提供飲管,抵讚👍🏻。餐廳每日有7-8款午餐揀,而且真係會換款的,變相會嚟食多幾次。午餐包是日餐湯同$20以下嘅飲品,即係凍檸茶都要加+$2😂,都ok啦。我哋share食,叫咗燒春雞配焦糖熱情果汁(配薯菜)($78)同燒澳洲肉眼扒配牛肝菌汁(配意粉)($88)。是日餐湯係南瓜🎃湯,可説係佢哋嘅招牌,因為用忌廉寫咗”50 50”,但我覺得有少少稀,味道就無乜特別。至於主食嚟喇,兩樣都大大碟,而且配有唔少蔬菜🥕🥦,賣相吸引😍。首先係燒雞🐔,好大隻下,而且肉嫩唔會燶,肉本身無醃味,主要靠個汁,但個汁甜甜地好少酸真係好正又好開胃👍🏻👍🏻,令到成碟菜式昇華哂,而且啲薯蓉襯埋個汁直頭令我同個朋友爭食咁濟😂。至於塊牛扒🥩,本身無特

燒春雞配焦糖熱情果汁

至於塊牛扒🥩,本身無特別高期望,因為覺得塊扒應該普普通通,如果扒質素一般點整都唔會好食得去邊。但呢塊扒無俾我睇死喎,首先佢好大塊👍🏻,而且肉味濃郁,肉質口感好,唔會有太多筋😍。個牛肝菌汁亦好好味,啱配紅肉食,但又唔會太濃搶味。唯一要彈下係個意粉麻麻,唔掛汁,份量又少,早知要埋薯蓉好過。雖然係咁,都無阻份牛扒嘅美味😋。
燒澳洲肉眼扒配牛肝菌汁

由於個朋友太大食😂,所以叫多咗甜品食,係芝士蛋糕🍰配朱古力醬(+10),唔算好細件,芝士味亦都算濃,唔錯,滿足嘅一餐。

總括嚟講,我好開心發現咗呢間咁高質(雖然價格喺呢區嚟講算貴)嘅西餐廳,以後有多啲選擇👍🏻,而且餐廳亦算好大,相信一般應該都唔使等位。食物同環境都好好,適合喺呢區返工想食得好少少或者老闆想請食Team lunch的地方哈🤣。
2019-08-06
燒春雞配焦糖熱情果汁
燒澳洲肉眼扒配牛肝菌汁
2020-01-26 33 瀏覽
約咗朋友食晚餐,佢喺附近返工,就搵咗間西餐廳。長沙灣都有好多嘢食,佢平時lunch都有食過,覺得ok所以就帶左我黎食。佢個menu係要用電話scan個qr code,不過落單都係要人手落單。我哋叫左一個小食加左個set dinner。個炸雞翼切開左2份,上到枱熱辣辣,炸到好香口,上面仲加左啲黑白芝華,更加有口感。個牛扒好大塊,上枱既時候我哋都好驚喜。我哋叫左五成熟,食落有𡁻勁,肉汁仍然鎖住係入面。薯條都炸得好脆,入面都好多薯仔肉。最後我地加左$15轉個甜品做tiramisu 。有啖啖既酒味都幾好食。
約咗朋友食晚餐,佢喺附近返工,就搵咗間西餐廳。

我哋叫左一個小食加左個set dinner。

個牛扒好大塊,上枱既時候我哋都好驚喜。
我哋叫左五成熟,食落有𡁻勁,肉汁仍然鎖住係入面。
薯條都炸得好脆,入面都好多薯仔肉。

2020-01-22 39 瀏覽
就快過年約幾位好朋友一齊來個下午茶, 吹下水快樂人生又一個下午。食店裝修好雅緻,橫街都容易搵到。店內裝修,很整潔,有一些特別的裝飾。餐廳講環保主義,食客要用QR code 連結餐廳網址才能閱讀餐牌。下午茶份量唔算大,最值得係加錢要杯特色咖啡,Rose Latte and 抹茶鮮奶都是我們喜愛的,火爆朋友叫咗杯凍檸茶下下火。大家都有少少肚餓,三文魚菜沙律,個醬汁酸咪咪好醒胃,叫咗個迷你pizza,芝士夠多,釀雞翼,這個是最好食嘅,仲有迷你芝士餅,這個也不錯,略嫌較為細件。
食店裝修好雅緻,橫街都容易搵到。

店內裝修,很整潔,有一些特別的裝飾。

大家都有少少肚餓,
三文魚菜沙律,個醬汁酸咪咪好醒胃,

叫咗個迷你pizza,芝士夠多,

釀雞翼,這個是最好食嘅,

仲有迷你芝士餅,這個也不錯,略嫌較為細件。

2020-01-21
2020-01-20 29 瀏覽
4點幾入去飲杯咖啡,諗住等到7點左右去搵朋友食飯入面得幾個客仔,我本身病病地,所以剩係叫左杯熱飲同要左杯熱水食藥之後5點左右d tea客都走哂,得返我一個,見d staff set緊位for dinner, 我都好禮貌問佢要幾點要交返枱比佢,佢答6點由我order到我埋單我都有講唔該,但佢地都係好似講多兩隻字會短幾年命咁,笑容又冇,我問佢要杯水(有講唔該)佢都可以唔答我(但有比水我),做開飲食業既我一向好注重對waiter/waitress既禮貌,但佢地都可以黑面到咁,真係忍唔住要寫評語。一個女waitress同一個男人收銀,兩個已經冇野做,serve一個客都可以嫌麻煩,真心不如轉行啦,服務業唔岩你。如果老細知道你靜到咁既tea time都可以咁hea做,真係鄧你老細慘。雖然杯埋單30蚊only, 但都唔係西到咁掛ps 杯greentea latte正正常常
4點幾入去飲杯咖啡,諗住等到7點左右去搵朋友食飯
雖然杯埋單30蚊only, 但都唔係西到咁掛

ps 杯greentea latte正正常常
2020-01-13
2020-01-17 30 瀏覽
Fifty Fifty-燒澳洲肉眼扒配雜菌汁$88(Set lunch )可以選飯 意粉 薯菜。肉眼扒煎得幾脆 質感好淋 好大塊。咁既價公性價比真係好高。香煎法國鵝肝配焦糖蘋果$88鵝肝整得唔錯 外層煎得脆脆的 入面少少生 配埋焦糖蘋果無咁膩。Hazelnut caffe latte $32好香hazelnut 味 同時咖啡味都好香!Caramel caffe latte $32caramel 甜左D 都係鐘意hazelnut個杯多D。-地址 長沙灣東沙島街青山道181號地下C舖Shop C, G/F, 181 Castle Peak Road, Pratas Street, Cheung Sha Wan港鐵長沙灣站 A2 出口, 步行約4分鐘電話號碼36124901
Fifty Fifty

燒澳洲肉眼扒配雜菌汁$88(Set lunch )

香煎法國鵝肝配焦糖蘋果$88

Hazelnut caffe latte $32
好香hazelnut 味 同時咖啡味都好香!

Caramel caffe latte $32
caramel 甜左D 都係鐘意hazelnut個杯多D。

地址
長沙灣東沙島街青山道181號地下C舖
港鐵長沙灣站 A2 出口, 步行約4分鐘
電話號碼
2020-01-17 26 瀏覽
今日約左兩個死黨聚舊,大家都係長沙灣荔枝角依頭放工,就揀左依間都幾多好評既西餐廳!餐廳用QR 無紙餐牌,所有主菜加$20就可以變套餐,嗌左是日推介–焗蟹羔海膽意大利飯,上菜配埋蟹蓋,但唔見海膽蹤影,要好細心搵先搵到少少,所以主要既味道係黎自蟹羔,意大利飯口感軟腍但調味鹹左少少!另外仲有三文魚煙肉刁草忌廉扁意粉,三文魚有三預片左右,煙肉就比較多,意粉軟硬算適中,忌廉味好重,食得多會覺得有D 頸渴!仲有重頭戲–火焰燒豬手,視覺上係幾有驚喜,但味道就比較遜色,個皮可能太厚所以好硬唔脆,豬手一食落就覺得好鹹,所以好快就停左手!最後有甜品做尾聲,應該係焦糖芝士餅,份量都幾大份以Set Dessert 黎講,食落亦好重芝士味!
今日約左兩個死黨聚舊,
大家都係長沙灣荔枝角依頭放工,
就揀左依間都幾多好評既西餐廳!
餐廳用QR 無紙餐牌,
所有主菜加$20就可以變套餐,
嗌左是日推介–焗蟹羔海膽意大利飯,
上菜配埋蟹蓋,但唔見海膽蹤影,
要好細心搵先搵到少少,
所以主要既味道係黎自蟹羔,
意大利飯口感軟腍但調味鹹左少少!
另外仲有三文魚煙肉刁草忌廉扁意粉,
三文魚有三預片左右,煙肉就比較多,
意粉軟硬算適中,忌廉味好重,
食得多會覺得有D 頸渴!
仲有重頭戲–火焰燒豬手,
視覺上係幾有驚喜,
但味道就比較遜色,
個皮可能太厚所以好硬唔脆,
豬手一食落就覺得好鹹,
所以好快就停左手!
最後有甜品做尾聲,
應該係焦糖芝士餅,
份量都幾大份以Set Dessert 黎講,
食落亦好重芝士味!
2020-01-09
2020-01-14 53 瀏覽
好鍾意耐唔耐去長沙灣深水埗區搵嘢食,嗰時見到呢間裝潢比較新穎又有氣氛嘅西餐廳,每次見到都好多人坐滿晒座,今次見到有枱就入去去試一試啦。間餐廳幾特別採用左無紙餐牌,提供QR code或者網站叫食客上網睇,幾得意!員工又好好禮貌好肯推介同介紹。⭐️跟餐南瓜湯⭐️小食拼盤我最鍾意嗌拼盤,因為可以食到好多種類型嘅炸物。呢間做得幾好仲有炸號蠔,外脆內軟好香蠔味。魷魚圈都唔錯。⭐️煙三文魚煙肉叼草忌廉扁意粉好好食呀個意粉,意粉每一條都臉上滿滿嘅醬汁!而且佢嘅材料好多,一啲都唔吝嗇,超多煙肉超多三文魚㗎。⭐️芝士焗蟹膏蟹蓋配海膽意大利飯呢個飯材料又係份量好足,好多好多蟹膏!店員建議我哋將所有蟹膏撈入啲飯入邊食,仲有海膽添。⭐️火焰豬手一上枱店員就表演火焰豬手!😂好讚嘆,豬手好大隻好厚肉。分量多到我哋三個都食唔晒。佢嘅底部有層薯蓉,好滑,好香忌廉味。要提一提企係佢哋跟餐嘅甜品,上碟時已經非常吸引,好濃厚好重芝士味嘅芝士蛋糕。咁就圓滿咁食完我哋呢一餐啦!
好鍾意耐唔耐去長沙灣深水埗區搵嘢食,
嗰時見到呢間裝潢比較新穎又有氣氛嘅西餐廳,
每次見到都好多人坐滿晒座,
今次見到有枱就入去去試一試啦。

間餐廳幾特別採用左無紙餐牌,
提供QR code或者網站叫食客上網睇,幾得意!
員工又好好禮貌好肯推介同介紹。

⭐️跟餐南瓜湯
跟餐湯

⭐️小食拼盤
我最鍾意嗌拼盤,
因為可以食到好多種類型嘅炸物。
呢間做得幾好仲有炸號蠔,外脆內軟好香蠔味。
魷魚圈都唔錯。
Fifty  fifty  小食拼盤

⭐️煙三文魚煙肉叼草忌廉扁意粉
好好食呀個意粉,
意粉每一條都臉上滿滿嘅醬汁!
而且佢嘅材料好多,一啲都唔吝嗇,
超多煙肉超多三文魚㗎。
煙三文魚煙肉叼草忌廉扁意粉

⭐️芝士焗蟹膏蟹蓋配海膽意大利飯
呢個飯材料又係份量好足,
好多好多蟹膏!
店員建議我哋將所有蟹膏撈入啲飯入邊食,
仲有海膽添。

⭐️火焰豬手
一上枱店員就表演火焰豬手!😂
好讚嘆,豬手好大隻好厚肉。
分量多到我哋三個都食唔晒。
佢嘅底部有層薯蓉,好滑,好香忌廉味。

桂圓紅棗茶

要提一提企係佢哋跟餐嘅甜品
上碟時已經非常吸引,
好濃厚好重芝士味嘅芝士蛋糕。
咁就圓滿咁食完我哋呢一餐啦!

跟餐芝士蛋糕
Fifty  fifty  小食拼盤
煙三文魚煙肉叼草忌廉扁意粉
桂圓紅棗茶
跟餐芝士蛋糕
2020-01-10 27 瀏覽
昨晚和2位老朋友到這餐廳吃晚飯因其中一個朋友快生日了,所以順道與朋友慶生用OpenRice訂位,主題 : 寫了上了 ✏️生日🎂餐廳就很窩心自動為朋友預備了一個小小驚喜:生日歌和甜品寫上Happy birthday食物味道很好,CP 值高
昨晚和2位老朋友到這餐廳吃晚飯
因其中一個朋友快生日了,所以順道與朋友慶生
用OpenRice訂位,主題 : 寫了上了 ✏️生日🎂
餐廳就很窩心自動為朋友預備了一個小小驚喜:
生日歌和甜品寫上Happy birthday
食物味道很好,CP 值高
2020-01-05 39 瀏覽
臨近聖誕當然要同朋友密密食,今次就經朋友介紹下來了長沙灣的「fifty fifty」。餐廳怖滿了聖誕節飾,充滿節日氣氛最特別的是,餐廳使用無紙餐牌,需要用手機掃一掃QR code來選擇食物,咁環保的做法真的是第一次見,十分欣賞餐廳的做法,又易用又環保由於我同朋友不算大吃,為免浪費食物,我們最後點了一份套餐,加兩份小食。套餐方面,我們選擇了帶子黑松露意大利飯。份量比想像中的大,一上菜便聞到香濃的黑松露味,飯粒粒粒分明,十分鬆軟入味!而小食就點了小食拼盤跟黑白醬薯條,小食拼盤雖說是二人份量,但亦足夠三四人share,拼盤內分別有炸蝦,炸蠔,炸魷魚圈同雞翼,廚師炸得剛剛好,吃起來十分香脆可口,而且一點也不油膩!至於黑白醬薯條分別利用了黑松露醬跟芝士醬,兩款都是我喜愛的口味,讚最後吃埋套餐的甜品-芝士蛋糕,為是日的豐富晚餐劃上一個完美的句號。

2019-12-10
  • 黑松露薯條
  • 芝士蛋糕
2020-01-03 66 瀏覽
之前聽朋友提過,話尼間餐廳吾錯,所以今日就黎試下啦~尼度係scan qr code 黎睇餐牌嘅,環保又方便。lunch set 包餐湯同野飲,落完單餐湯好快就上。今日嘅餐湯係甘荀湯,好足料,飲到甘荀嘅甜味。叫左一個黑蒜香辣雜菌天使麵。麵嘅份量多,好香橄欖油味,一入口雜菌味爆發,最後先會有微微嘅辣味,吾食辣嘅人都可以試下。另外一份係燒澳洲肉眼扒配牛肝菌汁同薯菜。塊扒煎得吾錯,吾會過熟,肉味重。薯蓉好好食,好creamy同好滑。最後當然吾少得甜品,叫左兩份芝士蛋糕,芝士味超濃郁,好滿足。
之前聽朋友提過,話尼間餐廳吾錯,所以今日就黎試下啦~

尼度係scan qr code 黎睇餐牌嘅,環保又方便。

2020-01-02 47 瀏覽
今日同朋友去完堔水埗唱k, 出到黎就去食午餐,咁我地就行去附近長沙灣青山道fifty fifty到食西餐,進到餐廳裏面,先知道係用冇餐牌模式,要用手機掃Qrcode,再向店員落單,我覺得幾特別而且環保餐湯係磨菇湯有香濃磨菇味道,忌廉味又香千島醬海鮮pizza$138皮薄食落好香脆,海鮮有魷魚,蝦,仲有菇,食落唔會單調,千島醬味道甜甜,配上pizza更加好食辣蝦肉鮮茄意大利麵$58醬汁甜甜辣辣食落好開胃,唔洗辣椒仔都夠味,意粉彈牙

餐湯係磨菇湯
有香濃磨菇味道,忌廉味又香

千島醬海鮮pizza$138

辣蝦肉鮮茄意大利麵$58
醬汁甜甜辣辣食落好開胃,唔洗辣椒仔都夠味,意粉彈牙
💁🏻‍♀️Fifty Fifty (長沙灣) 🍴-難得一遇長沙灣高質西餐廳,勁好生意,食物精緻擺盤靚,果然名不虛傳!Fifty fifty 小食拼盆($68)雖然二人份量,但都好大份,抵食!有我至愛嘅炸魷魚🦑圈、炸蝦🍤同雞翼,金黃香脆,但食落又唔會太多油 香煎大虎蝦闊蛋麵($128)食闊蛋麵最驚會超大鹼水味,好彩呢個意粉冇,個cream sauce好夾,麵質夠chewy,唔會太腍,大虎蝦煎得勁香,肉質彈牙,高質!焗香蒜牛油鮮飽魚意大利飯($168)同樣高質!勁香蒜頭味,好足料,未試過risotto加埋鮑魚食,當堂成件事高級左,個鮑都唔會好細粒同唔腥,送飯食好好味虎蝦香辣肉腸香蒜鮮茄蓉忌廉長通粉($118)好惹味嘅一個意粉,個汁用鮮茄蓉煮,所以好清甜,加埋辣肉腸有少少辣,口感好豐富,虎蝦同樣爽口彈牙甜品(+$20)加埋錢有個小cheese cake,好creamy,唔錯!/📍Fifty Fifty (長沙灣)#長沙灣 東沙島街青山道181號地下C舖
💁🏻‍♀️Fifty Fifty (長沙灣) 🍴

Fifty fifty 小食拼盆($68)

香煎大虎蝦闊蛋麵($128)

焗香蒜牛油鮮飽魚意大利飯($168)

虎蝦香辣肉腸香蒜鮮茄蓉忌廉長通粉($118)

甜品(+$20)
加埋錢有個小cheese cake,好creamy,唔錯!

📍Fifty Fifty (長沙灣)
#長沙灣 東沙島街青山道181號地下C舖