2018-07-11
今晚黎食呢間酒店自助晚餐,優惠價三百幾蚊一個,抵!餐廳環境舒適,坐得舒服。食物種類好多,剩係熱盤都有十幾廿款!冷盤同水果,應有盡有!壽司吸引!另外,每個人都會有一客海膽刺身蟹子沙律!海膽新鮮,甜美!入口即溶!份量唔多唔少,剛好!正!正!正!最最最中意食就係呢個香煎鵝肝,超正!即叫即煎,外脆內軟,香味撲鼻,食完齒頰留香。酒店一啲都唔會慳皮,鵝肝好厚身,好味到我食左成十舊,返晒本!!板燒虎蝦和羊扒都唔錯,火喉控制得好好,羊扒唔老,唔乾,汁鮮肉嫩仲羊有羊味。蝦有蝦味。海鮮吧,見有阿拉斯加雪蟹爪,龍蝦仔,蝦和壕...隔離有刺身和壽司。種類多,樣樣都好新鮮!係呢個moment我地專攻蟹腳和少量的魚生和蝦。蟹腳新鮮多肉,肉質實淨,長夾長有,可以食到飽。爽!不得不提係炸薯角,雖然平凡但係炸嘢永遠係無得輸。尤其仲係脆卜卜,熱辣辣的時候。金黃色的薯角,極致脆皮的囗感配加沙律醬。無得頂。甜品又係另一個胃!甜品有即制燕窩雙皮奶,經過時見到新鮮出爐,真係要食番兩碗,滋補下。奶味香濃,口感軟滑。雪糕有我最愛嘅movenpick,不能錯過。一冷一熱,冰火交融,正!最後發覺原來唔記得試龍蝦濃湯。但係已經食到很飽。點
冷盤同水果,應有盡有!
壽司吸引!
甜品又係另一個胃!
最後發覺原來唔記得試龍蝦濃湯。但係已經食到很飽。點算,唯有下次再黎試啦!
呢度食物質素好,種類多,refill得快,值得黎食,好滿足既一餐!