2021-04-13 369 瀏覽
上網查長洲美食,網上推介呢一間,去到店舖細細,只得幾張枱。但睇完menu,又真係幾吸引,所以即使已兩點,都照等!排咗大約半個鐘就有位,入面做為真係非常窄,大部份二人枱, 得一張4人枱餃子款式幾特別,我見識少,真係未試過,好有新鮮感!  價錢都唔算貴, 算抵食   室內掛著幾塊板,都好有趣! 獨創南乳豆卜餃 - 真係有南乳味,good ! 五香芋頭臘腸餃 - 芋頭味好香,臘腸味反而不算太出,但都好好好好食!惹味咖哩薯仔餃 - 真係有咖哩薯仔喺入面,幾得喎!家鄉肉餅餃 - 呢個都好味, 不過就無話好特別黑白土匪餃子 - 好鄉土匪味,好似去咗三哥度咁,大家都覺得好掂!鹹蛋黃黃金餃 - 面頭有鹹蛋黃碎, 入面都有鹹蛋黃同豬肉, 好好味呀!結論呢間值得推介,點六款, 六款都好味! 但坐位真係太狹窄, 等位都等得好耐,嘢飲又係等得耐! 但價錢相宜,仍然值得一試!

餃子款式幾特別,我見識少,真係未試過,好有新鮮感!

價錢都唔算貴, 算抵食

室內掛著幾塊板,都好有趣!

獨創南乳豆卜餃 - 真係有南乳味,good !

獨創南乳豆卜餃子

五香芋頭臘腸餃
惹味咖哩薯仔餃 - 真係有咖哩薯仔喺入面,幾得喎!

惹味咖哩薯仔餃
家鄉肉餅餃 - 呢個都好味, 不過就無話好特別

家鄉肉餅餃

2021-04-11