今日係慶祝日 特意揀間靚少少既餐廳慶祝生日。 見SHINE 咁多好評,食物睇落唔錯,就 訂座。北京道 6/F 成層都係佢既。一開門 餐廳好 cozy ♥♥情侶談心有啱亦都好多三五知己聚會~~有餐廳 有酒吧~~MenuDrink menu有 wine cocktail mocktail 同埋特色飲品。見到隔離枱飲品勁吸引~~可惜 我唔太舒服 飲唔到凍野 今次試唔到飲唔到凍飲 就叫左個 黑松露雜菌湯 $78好香~~~好濃黑松露&菇味同埋食 滑得來 有少少菇粒 有咬口。最重點係佢無加忌廉 🤣🤣有時餐廳為左湯滑會加少少忌廉,我覺得會降低左菇味 同埋 比較肥膩~~呢個好啱我心意 ♥♥小食-炸魷魚 $68炸魷魚無話好多粉炸,全部都係魷魚來講 份量有返咁上下。想叫個主菜+粉麵類。咁多款 risottos 見龍蝦少叫 就試下~~同價錢情況下,我無諗過 加拿大龍蝦意大利飯 $188 真係有 半隻龍蝦+大大個鉗 😱😱龍蝦遮到 D 飯都見唔到 😱😱龍蝦實肉唔霉有鮮味 👍最驚喜係個 risottos 因為一心諗住俾咁大隻龍蝦你,Gimmick 十足 , 飯都係求其煮。點知~~佢個飯真係用蝦湯煮 有底味鮮味好

情侶談心有啱

亦都好多三五知己聚會~~

有餐廳 有酒吧~~

Menu

Drink menu
見到隔離枱飲品勁吸引~~
可惜 我唔太舒服 飲唔到凍野 今次試唔到

飲唔到凍飲 就叫左個

黑松露雜菌湯 $78
好香~~~好濃黑松露&菇味
同埋食 滑得來 有少少菇粒 有咬口。
最重點係佢無加忌廉 🤣🤣
呢個好啱我心意 ♥♥

小食-炸魷魚 $68

炸魷魚無話好多粉炸,全部都係魷魚來講 份量有返咁上下。

想叫個主菜+粉麵類。
咁多款 risottos 見龍蝦少叫 就試下~~
龍蝦遮到 D 飯都見唔到 😱😱

龍蝦實肉唔霉有鮮味 👍
最驚喜係個 risottos
因為一心諗住俾咁大隻龍蝦你,
Gimmick 十足 , 飯都係求其煮。
點知~~佢個飯真係用蝦湯煮 有底味鮮味
好吃!!

唯一要提提大家 係 叫呢個餸
請自備大隻佬 🤣🤣🤣

佢個鉗完全無敲碎 全隻硬殼。
坐係度都夾唔碎 要企起身俾力 💪💪💪

主菜 安格斯扒 $318
有🐮味~~兩邊有煎香。
肥瘦得宜 配菜有 蘆筍 車厘茄 新薯 燒蒜頭
木碟邊配有岩鹽 再加燒汁。
不過基本上 咩都唔點 淨係少少鹽 都已經 👍👍👍

本來仲想叫甜品 不過已經食唔落~~
下次再去既時候再試!!!

整體來講, 食物質素好 價錢唔貴 。值得一讚 服務唔錯 姐姐都很親切及helpful ~~♥
下次會再來丫~~