2012-09-25 19 瀏覽
大概一年前我跟男友在辨婚嫁禮品, 由深水埗走到太子金都途中, 聞到一陣陣面包香味. 初時因為店子太小, 以為是另一間面包店(YAMAXXKI)發出來. 本人喜歡購買自家製產品, 於是走進此店. 面包款式話多唔多, 價錢比外面稍貴, 說真的, 不捨得吃.上次同今次, 款式已經變了一大半, 長青的"洋蔥奶酪吐司"暫時放棄, 今次試了其中3款. 柴魚燒樣子同すき焼き(壽喜燒)冇分別. 餡料包括煙肉火腿粒, 洋蔥粒, 黑椒粒等等, 外層就是"多到唔洗本"的木魚絲和沙律醬~驟眼看就好飽, 食完都真係好飽 驚喜在於, 估唔到可以用壽喜燒變成早餐! 好好味!老公都買了一個, 吃完已急不及待打來讚好! 墨西哥腸仔包個名沒有太吸引, 只是被厚厚的芝士吸引住. 芝士味帶甜, 面包鬆軟, 吃一個不夠滿足....老公買了吞拿魚包, 是店員推介的, 說吞拿魚比外面買到的滑. 但我沒有試.除了味道, 店員的姨姨們態度亦很好. 一進店, 姨姨們會推介某幾款"面包王". 我個人喜歡"咸包", 所以放在櫥窗, 她推介的台式酥餅就沒有品嚐了~

柴魚燒
驟眼看就好飽, 食完都真係好飽
驚喜在於, 估唔到可以用壽喜燒變成早餐! 好好味!
老公都買了一個, 吃完已急不及待打來讚好
!
墨西哥腸仔包

題外話/補充資料: [b]此店有計分制, 曾經看到夠分可以換牛奶餅乾條呢~[/b]
2012-09-23
外賣自取
$15 (早餐)