2018-01-02
係香港近年食日本野越來越貴,但經朋友推介之下,就去左黃埔既德美壽司食個lunch試下。入到去地方幾大又乾淨👍🏻。佢地既set lunch完全唔貴,50蚊至130蚊,平貴都有,而且set lunch menu既野唔洗加一👏🏻。今次我就叫左鰻魚定食、壽司定食配牛肉烏冬、帶子鵝肝卷、三文魚刺身同埋鯛魚刺身😋全部set lunch會跟埋味噌湯同沙律👍🏻先講下鰻魚定食,鰻魚都算大條,但勝在肥美,食落口感好好仲有少少魚既甘味😋。壽司定食配牛肉烏冬就不過不失,烏冬都算彈牙而且壽司大舊得黎連魚生都大塊,唔會淨係得舊飯大👍🏻。帶子鵝肝卷上面有脆脆既炸條,配合埋帶子同鵝肝既口感,十分之夾,層次豐富。帶子都幾甜😋最後既刺身都算大塊,厚度適中而且新鮮👍🏻總括黎講,德美環境唔錯,而且價錢同質素都成正比。員工態度都ok,值得再去食😋👍🏻
最後既刺身都算大塊,厚度適中而且新鮮👍🏻