2020-03-07
今天同兩個朋友相約食下飯傾下計。經朋友介紹下就黎左呢間楚撚記聚一聚。我地時間係6:00左右,地方唔算大,不過都企企理理,坐得舒服,店內裝修都有獨特風格,牆身就寫上好多小菜名,如果唔睇價錢既話,望下牆身有咩岩食既小菜就叫既話都幾方便。咁我地三個人其實唔係話大食既人,不過都點下點下,點左五個餸,價錢每碟大約$60-90,而每碟就岩岩好差唔多係3-4人份量咁上下。而我地三個大男人不小食就係飲下酒咁啦,所以食完野後,未飲夠,就叫多左兩碟小菜黎送酒(三個人食七個餸)。佢d小菜名都會加埋自己個店名落去,等大家加深對佢地既印象。本次就惠顧左佢地既炸大腸啦,楚撚小炒王,楚撚沙拉骨,黃金白飯魚,一個蒸肉餅,豉椒炒蜆,椒鹽豆腐粒,同埋豬油撈飯。食物推薦:1)炸大腸 夠大塊,又有脆口2)豬油撈飯,即叫即蒸,夠入味(建議大家想試就連同點菜時點埋,因為即蒸,都要等一段時間)價錢方面:$60-90 大眾價,岩晒三四個人去食。整體感覺:抗炎期間,進店前會為大家量體溫佢地都轉用晒紙碟,膠碗,仲有比左包消毒濟既野我地用,等大家可以安心使用。其實我地三個人唔算大食,初初我都係擔心會食唔晒,丫,又唔係丫,食下食下都幾開胃,
經朋友介紹下就黎左呢間楚撚記聚一聚。
食物推薦:
1)炸大腸 夠大塊,又有脆口
價錢方面:
$60-90 大眾價,岩晒三四個人去食。
整體感覺:
其實我地三個人唔算大食,初初我都係擔心會食唔晒,丫,又唔係丫,食下食下都幾開胃,食得晒之餘都仲想再叫,正所謂:
“唔好食既野唔食,好食既就食,好好食既野就食多d都無問題”
下次再去時又可以試多幾款唔同既楚撚小食
佢最後仲有送糖水比我地食,大家真係不妨一試