2019-08-28 111 瀏覽
朋友生日搵間舒適嘅食府,呢間私房菜雖然唔大,但入面格局非常舒適又整潔, 餐桌似酒樓嘅擺設,環境清靜,好岩我地傾下計。整體食物質素高,無味精,健康又好味之選!溏心蛋拌胡麻沙律︰中餐擺設食西餐野好特別,配搭新穎!溏心蛋做得好好,配上芝麻醬沙律菜好開胃。花雕醉雞︰花雕嘅酒味好香,唔會話太濃帶澀,浸得夠入味!麻辣豬手︰好欣賞佢個豬手,唔肥又唔膩,豬皮好有咬口,食得出豬手經過好多個處理步驟,同埋佢個麻辣有香,好欣賞!炸BB鴿︰新鮮炸出黎,熱辣辣又夠香!魚湯浸豆苗︰豆苗非常幼細又新鮮,魚湯又夠濃!蜜椒牛柳粒︰,牛柳好大粒,好夠鑊氣,唔會過老,有肉汁又夠嫩,配菜都好新鮮,薯仔粒煎過且配上蜜糖後好香甜。XO醬鮑魚粒炒飯︰又係超有鑊氣嘅炒飯,D飯一粒粒,蛋香味十足,鮑魚粒煙韌又有鮑魚香味,配上其他配菜,成個飯嘅層次提高左。菊花豆腐甜品︰豆腐頂部雕琢成很多條狀,賣相似菊花好吸睛,薑茶清甜唔太辣,入口適中,大人細路都會鍾意,又靚又好食。

花雕醉雞︰花雕嘅酒味好香,唔會話太濃帶澀,浸得夠入味!

炸BB鴿︰新鮮炸出黎,熱辣辣又夠香!

魚湯浸豆苗︰豆苗非常幼細又新鮮,魚湯又夠濃!