2017-01-09
聖誕大餐唔一定要火雞的,雞煲都係一個唔錯的選擇,見呢間入面d食物都幾獨特就去食下啦。食呢個278的套餐真心唔錯,不過如果無10蚊的醬油錢當然會更加好啦,揀醬果陣真係唔好落咁多辣椒,因為真係好辣同唔會點用到,無謂浪費。1.前菜手撒雞同木耳都好夠味,有好香的麻油味同酸辣,都幾開胃。加上雞唔會好dry都唔錯。無黎雞煲前食住先係掂的。2.三杯雞涮涮鍋(小辣)湯底都幾夠麻同夠曬咸,一開始辣唔算好勁不過就會愈食愈辣。個鍋入面本身就有豆卜,香料呢d基本。不過有d蕃茄同白菜感覺上會無咁油同個健康少少。雞都幾大件下同唔係得骨,同肉都幾滑,夠曬肥美兩個人只係食雞都有d飽飽地。雞煲係唔錯的。由於我唔食海鮮所以評論唔到,不過海鮮例如帶子同蠔眼見真係好大件。肉的拼盤揀左豬頸肉。上枱見距好似好少咁,得果4堆肉係整得幾靚,不過食果下就知咩事,每一堆都起碼由7件肉組成,肉係未調味,不過由於好夠肥同好易咬,都幾好食我覺得,唔會卡牙縫。同都幾夠豬肉味。其他火鍋配料方面,蟹柳值得試下,因為好長幾搞笑,食落唔係面粉都有d蟹味同可以咬下,最值得食一定係響鈴同炸魚皮,兩樣都好長同好大件,有兩隻手指咁長,要浸一浸落湯大約3秒,再食
呢間的食物都幾高質,同坐得幾舒服,不過待應有d慢同少,有改進空間。作為一間台式火鍋店係我食過質素最好的。