2021-06-29 3817 瀏覽
呢間日本過江龍燒肉已經係第二次到訪,呢度標榜用九州產直送黑毛和牛,之前食過lunch set念念不忘🥰一於再黎多次食下呢度嘅晚餐,真係一間值得一食再食嘅和牛燒肉店🤤🤤6點幾餐廳已經接近80%滿座😳order完之後店員會比一舊牛油我地,教埋我地點樣燒d牛🥰◾️大判燒!黑毛和牛西冷 • $178可以選擇自己燒或者店員幫手燒,塊牛本身薄切所以都好快燒好,要同溫泉蛋汁一齊食,牛同蛋濃郁嘅味道加埋一齊提升左口感之餘,令到和牛味道更升一個層次😍💕◾️黑毛和牛上肋骨中肉 • $198用特製醬汁醃製過嘅牛肋肉燒完食肉質十分嫩滑,特製醬汁亦都風味十足🤩🤩◾️黑毛和牛橫隔膜 • $188呢款肉油花比較少,但燒完食肉質都好juicy,牛味十足😍😍◾️黑毛和牛腹柳小排 • $148油花分佈平均,每片和牛顏色都非常鮮豔,燒至五成熟放入口,牛脂十分香,肉質都好嫩滑🤤🤤◾️KAKURA salad • $78除左有沙律菜,仲加埋有吞拿魚同埋泡菜,而且調味汁亦偏向清新,都幾開胃,同和牛食仲可以中和油膩感😋😋◾️白桃乳酸燒酒蘇打 • $58清新嘅果味加上乳酸同埋燒酒,酒嘅味道唔算好濃,適合一d想飲酒但怕酒精味嘅人試,都幾refre

order完之後店員會比一舊牛油我地,教埋我地點樣燒d牛🥰

◾️大判燒!黑毛和牛西冷 • $178

◾️黑毛和牛上肋骨中肉 • $198

◾️黑毛和牛橫隔膜 • $188
呢款肉油花比較少,但燒完食肉質都好juicy,牛味十足😍😍
黑毛和牛橫隔膜
黑毛和牛橫隔膜

◾️黑毛和牛腹柳小排 • $148

◾️KAKURA salad • $78
KAKURA salad

◾️白桃乳酸燒酒蘇打 • $58
清新嘅果味加上乳酸同埋燒酒,酒嘅味道唔算好濃,適合一d想飲酒但怕酒精味嘅人試,都幾refresh😋😋
白桃乳酸燒酒蘇打
KAKURA salad