2022-02-22 24 瀏覽
同朋友行花園街時見到一間叫雲吞仔的麵店,門面裝修雖然簡潔,但幾有特色,於是同朋友入去一試。店內環境好特別,有5張介紹香港唔同地區的新舊對比相枱面抹得好乾淨,可能疫情比較嚴重,入店會聞到陣輕微消毒水味。我哋點左兩個面,兩個小食同兩杯熱飲,價錢都幾合理,唔算貴。準備開餐,感覺點多左,對我地唔算大食的嚟講肯定食唔晒。。。冬菇係我至愛,好大粒,好厚肉,都算炆得幾入味,麻辣豬耳仔都好好食,朋友唔太食得辣,但都可以接受到,我覺得好接近大牌米線店的麻辣豬耳果隻味,但價錢平好多。牛筋牛腩撈面雖然唔算有驚喜,但係牛筋同腩肉就炆得好淋好入味,面底太多,唔想浪費的話可以點餐時點扣底。朋友點左碗雲吞牛筋鯪魚球米線,超大碗。雲吞超多蝦,好大粒,有驚喜。米線好滑好有彈性,唔會有硬的口感,好食過好多大牌米線,真心推介。

店內環境好特別,有5張介紹香港唔同地區的新舊對比相

我哋點左兩個面,兩個小食同兩杯熱飲,價錢都幾合理,唔算貴。
準備開餐,感覺點多左,對我地唔算大食的嚟講肯定食唔晒。。。
冬菇係我至愛,好大粒,好厚肉,都算炆得幾入味,