2018-02-25
鮨一心已經係元朗開左一陣,口碑都幾好,今日就同男友一齊嚟食,貴一貴享受下🥗Omakase set $1300同1500揀,我地第一次就食平小小個款啦!先付: 以新年為主題嘅一碟前菜🙆🏻♂ 有黑豆,粟子,昆布同漬物。昆布包得好可愛,好似銀包仔咁架,食落有咬口!粟子好甜🌰刺身:有出面好小有嘅鯖魚,呑拿魚,金目鯛同帶子,師傅好認真咁處理!呑拿魚又夠肥美同好鮮,食到魚油香。青魚好特別,未食過刺身version🤔原來係咁驚豔架😃咬落好軟冇渣嘅🐥燒物係A4和牛粒,咬2下就溶左,燒得剛好!炸赤貝群邊就小小硬身。壽司🍣🍣第一款係左口魚,幾香魚味,偏淡味。小肌,第一次食,好特別,充滿魚油香,脂肪比例平均。魚子牡丹蝦,蝦肉好新鮮,魚子帶小小柚子香⭐⭐ 最正係佢。竹籤魚👀就冇乜特別,但幾香。穴子❤原來係海鰻,燒左幾惹味!剝皮魚,幾有咬口!拖羅😛😛好厚身,魚油四溢,脂肪含量夠多,食落魚香係再係口腔度。海膽帶甜,好新鮮!一啖食一流🤗魚湯小小咸甜品係抹茶蕨餅,好煙韌架,又唔太甜🤑
燒物係A4和牛粒,咬2下就溶左,燒得剛好!
炸赤貝群邊就小小硬身。
壽司🍣🍣第一款係左口魚,幾香魚味,偏淡味。
小肌,第一次食,好特別,充滿魚油香,脂肪比例平均。
魚子牡丹蝦,蝦肉好新鮮,魚子帶小小柚子香⭐⭐ 最正係佢。
竹籤魚👀就冇乜特別,但幾香。
穴子❤原來係海鰻,燒左幾惹味!
剝皮魚,幾有咬口!
海膽帶甜,好新鮮!一啖食一流🤗
魚湯小小咸
甜品係抹茶蕨餅,好煙韌架,又唔太甜🤑