2020-09-19 446 瀏覽
放工約咗朋友喺將軍澳食飯,見到呢間餐廳算新,所以就把心一櫃入去試吓。由於朋友同我都好鍾意食軟殼蟹,所以諗都無諗就叫叫咗,一碟有兩大軟殼蟹,仲有大量嘅椒鹽係上面,非常惹味,而且炸到好乾身唔會好油。另外亦都嗌咗海鮮喇沙米線,佢有非常多嘅海鮮喺裏面,有四隻蝦,蜆,青口,魚片,魷魚等等非常豐富,湯底亦都好濃郁,而粉面嘅份量都極多,我同朋友兩個share食都食唔晒。而馬拉盞炒通菜份量極多,通菜非常嫩,唔會老,味道十分正宗。餐廳最近特飲有做優惠$30 兩杯,我就叫左佢嘅招牌飲品,鮮牛油果奶昔,味道不錯而且唔會太甜,仲有食到少少牛油果肉。朋友就飲青檸梳打。總括來講所有菜式味道都唔錯,下次或者會試吓佢嘅中式小菜,餐牌上有好多款,實有一款啱食。

而馬拉盞炒通菜份量極多,通菜非常嫩,唔會老,味道十分正宗。