2017-04-01 200 瀏覽
今次接完個朋友係荔枝角收工,search到附近有一間餐廳試業當中,就選擇到呢間平民西餐廳食飯!見Menu好多意大利飯、芝士菜式、法國甜品,就知餐廳主帶歐洲風情菜式!由沙律到甜品都有驚喜!叫咗個🥗凱撒沙律,入邊有唔係咁多人會鍾意食嘅秋葵,但秋葵營養價值非常高(本人超鐘意食),亦都好Surprise廚師一啲都唔吝嗇放咗就好多條!叫嘅每樣菜比起其他餐廳,較為著重每個菜都會有肉有菜,營養均衡!例如小食雞翼加上燕麥炸會更有口感、肉丸同飯類都會配上🍅新鮮蕃茄醬等。加上環境夠大,啱晒一家大細嚟食!實不相瞞我從未食過沙巴翁嘅甜品,但朋友想食,又話雖然易整但唔係度度都好食。我就一食就愛上左!蛋黃香甜,蛋白唔會一陣風咁食左就無,蛋白打得好挺身口感豐富好得意呀,加上雜果酸酸甜甜好味道!有呢個甜品好完滿咁結束左呢一餐!

由沙律到甜品都有驚喜!

有呢個甜品好完滿咁結束左呢一餐!
小食(紫菜脆皮雞、肉丸、燕麥炸雞翼)
秋葵黑醋沙律
雞泡魚蘆筍煙肉卷炸意大利飯
紅波椒帶子意大利飯
沙巴翁浮島
小食(紫菜脆皮雞、肉丸、燕麥炸雞翼)
秋葵黑醋沙律
雞泡魚蘆筍煙肉卷炸意大利飯