2018-05-05 495 瀏覽
實在太耐無食放題,原來兆萬有家新開放題「極上帝王水產」,淨看餐廳名都感覺到新鮮度,但內裏乾坤都係要試真啲!今晚同三位朋友晚飯,餐廳位置九樓,需要先上兆萬三層再轉𨋢,唔好搞錯搭左地下部𨋢啊餐廳舖不算大,枱與枱之間排放得有點擠迫,但另一方面睇以$229 (平日晚市最貴價格)食到好質素,就將就將就吧,我個子不大,座位空間可以接受全店放滿日本裝飾,就似置身於熱鬧嘅居酒屋一樣,充滿日本氣色!食物方面有多達18張點餐紙,除左基本野刺身壽司之外,西式意粉餐湯同泰國特色菜都有!訂座的話會多一張點餐紙,可以揀生蠔或海膽,都係以位上。即係唔洗成枱都食同一款,彈性好多。仲有一張入座即送: 鱈場松葉蟹火鍋/日式和牛壽喜燒鍋另外點刺身就要先用張首選單,插隊話咁易!不過機會只得一次,最好一開始用,唔洗等食嘛我地四個人,海膽生蠔跟首選刺身一齊出現,賣相澎湃,貌相好OK,味道...鮮甜!食物質素與店名相乎啊! 厚切三文魚之外象拔蚌同有頭甜蝦都充滿驚喜,送嘅海膽亦有濃郁海膽甘甜味同充滿海水味嘅滿飽生蠔也不是下價貨色,滿意滿意壽司有部分特別款,例如黑松露系列、火炙系列,仲有小杯呑拿魚蓉,都各有驚喜。全部都細細件,小食多滋

仲有一張入座即送: 鱈場松葉蟹火鍋/日式和牛壽喜燒鍋

鱈場松葉蟹火鍋

壽司有部分特別款,例如黑松露系列、火炙系列,仲有小杯呑拿魚蓉,都各有驚喜。全部都細細件,小食多滋味,仲可以食多幾款添

仲點左份泰國餐自私食,有冬蔭公、炸蝦餅、豬頸肉、生蝦,全部都做得唔差啊!

吖!呢度仲有炸奶食!雖然叫日式炸鮮奶,但感覺同中式差唔多!好懷念嘅味道啊~~~

最後記得記得食埋雪糕先走,有多款韓式雪糕雪條

2018-05-02