2013-08-22
喺FACEBOOK見到朋友試左LEE個泰式HIGHTEA,一向HIGHTEA都是甜食居多,所以吸引度都好高喎!約好朋友就BOOK位去試試吧食店在圓方,這個商場都幾好架,我最LIKE個PARKING,一個好好泊的停車場食店的位置在商場的盡頭,所以都要行幾耐先到架安排坐了窗邊位,望著繁忙的中上環三個唔同顏色的餐牌優閒泰式下午茶 Delight High Tea Set鹹點素菜春卷 泰式炸蝦多士 雞肉沙爹 柚子蟹肉沙律 青芒果辣蝦沙律甜品椰汁西米糕 泰式斑蘭千層糕 芒果芝士蛋糕尊貴泰式下午茶 Deluxe High Tea Set我地揀左LEE個試芒果Smoothies~~~好濃的芒果香,好似食左好多個芒果咁呀菠蘿Smoothies~~~非常的FRESH,而且菠蘿好甜美,仲食到粒粒的菠蘿肉我們的泰式TEA SET呀!睇下入面有咩食先咸食香脆米餅配蝦肉醬~~~米餅好香脆配上蝦肉醬GOOD WOR班蘭葉嫰雞卷~~~味道冇特別,雞肉仲有點"鞋"燒珍寶河蝦~~~蝦都好大隻,但有點久缺鮮味燒珍寶河蝦~~~蝦的SIZE都幾大隻架,蝦膏都好多,但欠郤鮮甜味軟殼蟹米紙卷~~~軟殼蟹都仲脆的,配上芒果青瓜又好
約好朋友就BOOK位去試試吧
食店的位置在商場的盡頭,所以都要行幾耐先到架
鹹點
甜品
椰汁西米糕 泰式斑蘭千層糕 芒果芝士蛋糕
我地揀左LEE個試
香脆米餅配蝦肉醬~~~米餅好香脆配上蝦肉醬GOOD WOR
班蘭葉嫰雞卷~~~味道冇特別,雞肉仲有點"鞋"
燒珍寶河蝦~~~蝦都好大隻,但有點久缺鮮味
柚子蟹肉沙律~~~好辣,入面加入左好多青紅辣椒,真係唔係人人食到
青芒果辣蝦沙律~~~又係一個好辣的沙律,但蝦一點都唔辣
椰汁西米糕~~~好味喎!椰汁味好香
泰式斑蘭千層糕~~~好"煙煙UN UN"喎,味道唔錯
芒果芝士蛋糕~~~唔好食的,唔夠滑又唔夠芝士香
LEE個TEA SET承惠$468再加10%,個人覺得唔太值
同埋LEE度侍應都算多架,但就冇嘜人理你啫