2007-11-27
話說我本人睇左新假期, 所以特登去試下呢個酒店級水準既漢堡飽。去到無雷公咁遠都唔緊要, 最緊要唔好令我失望。叫左一個漢堡飽餐, 一上台果時非常開心, 十分期待。咬左第一啖時, 個飽同所有配料都好好味,但始終覺得有D怪怪地。食左幾啖,我終於發現佢既問題啦, 點解塊漢堡扒個味咁似山竹牛肉既?我個人係一個識食之人, 做足資料搜集先會去品嚐有質素既食物, 以下係我既理據1. 完全無咬口, 林PAT PAT一塊肉, 無一D碎碎肉粒, 好似搞拌機搞出黎搞到爛哂咁, 唔係用刀切碎D肉或者係免治肉, 一D質感同對比都無, 就咁一PAT肉2. 唔香口, 應該無落胡椒粉, 同埋煎得個面唔夠脆3. 我懷疑完全無落洋蔥粒, 無甜味同香味, 引發唔到香氣從鼻而出雜誌話佢用左3種唔同既牛肉部份製成, 咁應該可以食到唔同口感, 但我只係食到一舊小食店賣5蚊4粒勁CHEAP既山竹牛肉球味道,個飽繙料同配料都非常之有水準, 係塊漢堡扒差得不得了, 我食到一半已經食到無哂心機了。如果佢話呢個漢堡係佢既特色, 我唔識貨, 咁我應該唔會再去, 因為我認為食物係要食到有唔同既層次感先, 互補不足, 但係佢呢個真係做唔到, 所以
去到無雷公咁遠都唔緊要, 最緊要唔好令我失望。
叫左一個漢堡飽餐, 一上台果時非常開心, 十分期待。
2. 唔香口, 應該無落胡椒粉, 同埋煎得個面唔夠脆
如果佢話呢個漢堡係佢既特色, 我唔識貨, 咁我應該唔會再去, 因為我認為食物係要食到有唔同既層次感先, 互補不足, 但係佢呢個真係做唔到, 所以唔好再掛住個酒店級水準啦。
如果佢可以做得返有口感, 唔再肉山竹牛肉, 似返一塊漢堡扒, 咁就應該囉滿分啦。