2010-10-25
越食越悶,啲出品平平無奇,又唔係好好食,只求快同近乍,如果唔係都唔會幫襯 ~蠔油菜芯,離晒譜架,咁大個仔都未食過腐乳菜芯架,落錯左都唔攞去沖乾淨,就咁倒啲蠔油遮住去就算,當我傻架咩,需然唔會食死人,但係咪咁馬虎求其呀?﹗我食既時候個阿姐仲係度眼望望,想我比咩反應呀?﹗如果唔係貪依度夠近,真係唔鬼黎呀,味精又多,出品又唔係好、服務就不在話下啦。牛腩麵走蔥,睇吓啲牛腩無肉食之餘仲要三分二以上係根黎架,可能有食客喜歡,但唔係我囉。啲湯未試過多到連啲麵都失踪咁滯,過多喇,一放落枱,賣相怪怪的。味道一般啦,味精囉。牛什伊麵走蔥,依舊食完好勁渴囉,味精太重手。滷水牛什入味而且腍滑,麵質彈牙嚥靭,幾好,但我真係覺得份量比其他麵檔少,不過應該大家都係用同一呎吋麵餅啫。牛腩河走蔥,好鬼肥呀,三份一以上都係肥膏,要咬走先得,無咩肉食,最抵咪味精夠多囉,唔洗本咁。雖然我都聽唔少食客專登要食肥腩,但我唔多好囉。