2010-02-23 34 瀏覽
我平日鍾意都鍾意食麵包,特別係中式港式麵包,反而西式又麻麻地喎,總之麵包就係一樣好食的東西,基本上佢熱辣辣又軟熟既話都唔會覺得唔好食。今日去到中環經過呢間餅屋見到都好多人係入面買緊喎,就又入去睇下先。阿姐見到我即刻問我要咩,原來為我服務埋,真係好! 自己夾都唔駛! 諗左一陣都係要左雞尾包,因為好似穩陣D。雞尾包上手雖然唔係剛出爐熱辣辣,但都有D微溫暖暖地,咁都好D。一咬落去超鬆軟,係非常軟熟個隻。佢面頭有頗多芝麻,麵包既味道夾住芝麻香,好味! 開頭覺得佢D餡好似好少咁,但食下食下發現越來越多,去到中間D椰蓉好似湧出黎咁(其實又無咁誇張,不過都好多),D椰蓉好香,甜甜地好好食。雞尾包係我最鍾意食既包之一,反而身邊既人就麻麻地,覺得佢太甜喎。呢個雞尾包好好味,只係 $ 3,真係要俾個 Grade A佢呀。=))))

A 級雞尾包
A 級雞尾包