Sky726

有時候慶祝係唔需要理由,唔一定係節日、紀念日、生日先慶祝嘅~😉 偶爾去吓一啲有情調嘅餐廳拍吓拖,俾驚喜另一半,都係一種適當嘅調劑,感情更加升温☺️ 今次我哋睇中咗呢間餐廳,睇相見佢環境氣氛都相當唔錯😎甫進餐廳就見到左手邊有一排落地玻璃,映入眼簾嘅係旺角鬧市夜景🤩 室內環境好靚,天花板吊住啲燈串,驟眼睇好似星空咁,燈光柔和氣氛浪漫💕餐廳有set dinner,亦可以散叫。我哋就叫咗一個set ($408),再散叫一碟油封鴨💁🏻‍♀️❤️ Amuse-bouche + Appetizer +Soup +餐包Amuse-bouche用透明杯仔裝住三文魚慕絲,mousse細滑細緻,每一啖都好濃味🐟 Appetizer係木瓜蝦肉沙律(走蝦版),沙律菜新鮮,入面仲有麵包粒同Semi-dried tomato,灑上芝士後鹹香突出。是日餐湯係南瓜湯,質感唔算太過濃稠,食到少少南瓜蓉,同時食到有陣陣蕃茄味🍅 餐包微暖軟熟,有附上牛油🧈❤️ 香煎鴨肝伴鴨肝油炒意粉 $408呢道菜太邪惡喇!有兩嚿大大塊鴨肝喺面頭,鴨肝好厚好肥美。意粉質感彈牙,落咗鴨肝油去炒,油香撲鼻,仲落咗雜菌一齊炒,蒜味亦相當濃!❤️ 法式油封鴨

餐包微暖軟熟,有附上牛油🧈

❤️ 香煎鴨肝伴鴨肝油炒意粉 $408
香煎鴨肝伴鴨肝油炒意粉

❤️ 法式油封鴨伴紅酒橙汁 $258
法式油封鴨伴紅酒橙汁
一碟有一個油封鴨髀同一件鴨胸,用咗兩種唔同嘅烹調手法去製作😁 油封鴨髀表面微脆,鴨髀事先經過慢煮,所以肉質好柔軟,好輕易就能切開。鴨胸相對有嚼勁而且好厚肉,鴨味比鴨髀濃得多😏 伴紅酒橙汁酸甜有致,減輕油膩感!

❤️ 紅莓芝士蛋糕撻
紅莓芝士蛋糕撻
面頭有層紅莓醬,酸酸地唔會太甜,芝士蛋糕幼滑,薄薄一層食完都唔覺得太漏👌🏻

❤️ Very Berry $78 & Tropical Teas $78
飲品叫咗兩杯Mocktail!兩杯都超高超大杯😮 每杯入面係勁多果肉🍓 Tropical Teas嗰杯味道似有氣橙汁/水果茶梳打,清新得嚟唔會過甜,相當醒神,平衡油膩感!。Very Berry 甜度比Tropical Teas高,由菠蘿梳打、檸檬汁、蘋果汁及雜莓混合而成,有粒粒果肉口感,味道酸甜莓果味突出🫐 幾啱女士飲!

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
環境同氣氛都好啱帶伴侶嚟約會或者同一大班朋友聚會😂 我覺得都幾適合帶初次約會嘅對象共進浪漫晚餐!

補返其他menu先👇🏻
2021-11-14