2017-01-18 256 瀏覽
2017 新開始,爸爸要食越南既味道,所以一家人去了V CITY食越南菜老實說一入到去真係有少少失望既,因為地方淺窄既關係,所以佢既佈置同尖沙咀好唔同係行呢個越南路邊攤既STYLE,所以坐都坐得唔係好舒服。不過好彩佢都有自知知明,無收加一,所以就由佢啦唔洗扣分~同埋因為地方唔大連廚房都細,呢度既menu 只有四張紙⋯⋯好多我鐘意食既野都無(濱海豬肉ROLL)爸爸都好失望無得食扎肉,唯有食其他過下佢既越南癮啦一放低就食,都影唔切相!個湯檬入面有蟹鉗架!好開心!不過係街食蟹真係有少少麻煩好香蕃茄味,入埋又有由蟹肉做既肉丸,個湯都好鮮,真係好好食!又係未影相就起筷撈埋魚露食真係好正!蔗蝦又香又甜!呢個係must order item!有茜既三文治真係好正!又有liver paste,好香濃既味道如果可以多d莞茜就好lu其實食到呢度都飽架啦,但係爸爸想食草,唯有叫多個熟牛河等佢食下d 香草我都係鐘意生牛河多d,因為d 牛會更加滑。爸爸就食曬d 草淨係分返塊薄荷葉俾我⋯⋯仲有唔知點解呢間芽莊無鵝芥平時要黎芽莊先有得食鵝芥,但今次都食唔到,唔開心三個人食咁多野真係好飽,賣單二百六十幾真係幾平。呢晚

係行呢個越南路邊攤既STYLE,所以坐都坐得唔係好舒服。

不過好彩佢都有自知知明,無收加一,所以就由佢啦唔洗扣分~

同埋因為地方唔大連廚房都細,呢度既menu 只有四張紙⋯⋯

好多我鐘意食既野都無(濱海豬肉ROLL

爸爸都好失望無得食扎肉,唯有食其他過下佢既越南癮啦
蕃茄蟹肉湯檬
一放低就食,都影唔切相!

個湯檬入面有蟹鉗架!好開心!不過係街食蟹真係有少少麻煩

蔗蝦撈檬
又係未影相就起筷

撈埋魚露食真係好正!蔗蝦又香又甜!
法式三文治

如果可以多d莞茜就好lu

熟牛河
我都係鐘意生牛河多d,因為d 牛會更加滑。

平時要黎芽莊先有得食鵝芥,但今次都食唔到,唔開心

三個人食咁多野真係好飽,賣單二百六十幾真係幾平。

呢晚仲飽到SKIP埋DINNER,食一餐飽兩餐 : D
2017-01-02
蕃茄蟹肉湯檬