在家抗疫都要食下午茶,四季酒店出咗外賣下午茶,外賣到府上,岩晒港女打卡,佢係原個連架送到去你屋企.我將鹹點同埋scones焗返熱佢先食,首先試咗scones 個味道,配埋佢哋個jam同clotted cream,好好味,就係一如以往喺四季酒店食到嘅味道一樣.鹹點方面有兩個細burger,三文治,蘑菇批,三文魚撻,幾好食.另外甜點方面係屬於少甜因為其他下午茶通常甜品都係偏甜但係佢哋係少甜系列,所以好快就已經K.O.左成個下午茶,有Blueberry tart,紅絲絨蛋糕,呢個係比較少有嘅我覺得幾好味,另外有櫻花味macaroon 同埋無花果紅莓撻,好Fresh,當然唔少得飲返杯茶,附上兩包茶包.正
在家抗疫都要食下午茶,
外賣送餐