餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

🐷🎈尖沙咀TST💛係佢啦!愈辣愈想繼續食嘅感覺!🌶🤤好食指數:🐷🐷🐷🐷🐷/5回頭率:🐷🐷🐷🐷/5💥鮮九葉花椒BB豆花(江團魚) $338+ 寬粉 $28+ 娃娃菜 $281。醬汁味道方面,個人覺得幾濃味幾正,未至於話好咸🤤 啱哂重口味嘅大家😂 我揀左中辣,辣味夠,麻味比辣味重少少,但個人幾喜歡呢種食到條脷好麻嘅自虐感覺🌶😆 愈食愈過癮,雖然好辣但不自覺地繼續夾唔停🤤 個醬汁好上癮👍2。魚肉味道唔錯🐟!係有魚味嘅,亦都幾新鮮,本身因為怕骨唔夠膽揀最平嗰隻海鱸魚,覺得揀得好啱!呢款江團魚好少骨,有骨位置都係一排骨過,冇碎骨,所以唔會食得好辛苦好麻煩🦴👍3。份量方面:條魚超大條🦈!未加額外配料之前,本身個鍋入面已經有少量配菜,例如有洋蔥、豆花即係類似豆腐物體、寬粉🍜喺魚底、娃娃菜🥬、青瓜🥒等等,而令叫嘅配料佢會分開送上4。配料加寬粉🍜就必定架啦!最鍾意有咬口嘅野🤤 連埋佢個醬汁食好正🙌💥炸雙皮奶 $43另叫左炸鮮奶個甜品🍤🥛!味道係不錯嘅,但可惜已經擺到凍左,入面鮮奶已經唔滑,有種因為凍所以惊左嘅口感,加上賣相睇落都有啲炸燶左少少,有啲失望☹//Deliciousness: 🐷🐷🐷🐷🐷/5W
🐷🎈尖沙咀TST💛

💥Grilled Fish
💥Deep fried milk

🎈小魚兒
尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓

#美食日記#香港美食#豬的生活#foodislife#piglife#hkfoodie#foodblogger#hkinsider#foodinsider#烤魚#麻辣烤魚#麻辣#麻辣雞煲#小魚兒#寬粉#娃娃菜#江團魚#尖沙咀#尖沙咀美食#黃店#黃店美食#黃色經濟圈#yelloweconomy#yellow#mala#tsimshatsuifood#tsimshatsui#malagrilledfish#grilledfish#fish