我真係好鍾意食泰國菜,不過冇理由一想食就飛去泰國㗎嘛,所以都要不斷喺香港搵一啲啱自己口味嘅泰國菜,男朋友就成日陪我搵一啲泰國菜食。泰國菜來講我一向都偏向去九龍城食😝因為貪佢夠正宗同埋比較平😆不過喺九龍城食唯一嘅唔好處係真係好難搵位泊車,要比較有耐性咁去等位。小曼谷海鮮燒烤屋之前已經食過㗎喇,不過我見網上面佢新出咗個翅,所以又想過嚟試吓🤓佢個門面都幾容易認,有好大個公仔喺度吹下吹下😂我好鍾意去食泰國菜嘅時候飲椰青,因為當你食咗小小辣嘅食物嘅時候飲係好解辣嘅☺️鳳爪會有小辣馬拉盞炒通菜基本上係我每次泰國菜都會叫嘅一樣餸炸蝦餅係我第一次喺呢間鋪頭食嘅餸,因為上次見到人哋食好大嚿,覺得好抵食,所以今次我哋都試吓串燒來講就豬牛羊各一串😝金邊粉都係我食泰國菜都會一定叫嘅食物,感覺今次食落去比較正宗同我喺泰國食嘅分別唔大,有啲酸酸嘅感覺。去到今次嚟嘅目的就係試吓呢個翅,佢嚟到嘅時候係有少少滾起,應該係啱啱新鮮整嘅,所以都幾加分。😋而且佢啲料好多,成個底部都係😍所以係幾值得一試😎

佢個門面都幾容易認,有好大個公仔喺度吹下吹下😂

鳳爪會有小辣

馬拉盞炒通菜基本上係我每次泰國菜都會叫嘅一樣餸