2016-05-20 237 瀏覽
對上一次食呢間野已經係上年,琴晚,我又黎啦!好期待m3又會比咩驚喜我。半年冇黎,原來已經轉左餐單。姐係代表又有新野食!叫左個西式乳豬,餐單寫住招牌菜,梗係試啦!餐廳既菜色外觀永遠都唔會令我失望!呢個乳豬真係好靚!咬落去口感真係好有層次感!個豬皮好香脆,肉即質感鬆軟,d汁已經滲入豬肉入邊,招牌菜真係招牌菜!真係好鍾意係呢度用餐!乳豬下面有薯蓉,隔離有酸菜,溝埋一齊食好有自己特色。冇諗過價錢合理但可以食到超高質數既西式乳豬!真係超級幸福!另外仲叫左個餐湯,粟米蓉湯。湯好濃郁,入邊有細細既粟米粒,飲落好有口感。第一次飲呢個湯,味道岩岩好,唔會太鹹同甜,就係鐘意呢種自然既味道,食蔬果應該要有既味道!再叫左個鵝肝,其實未試過蘋果同鵝肝溝埋一齊食,原來個味道竟然係好夾,好似紅酒配牛扒,太正啦!鵝肝煮得岩岩好,仲有好多水分,超級肥美!鵝肝同麵包夾埋蘋果粒一齊食,今晚真係又比間餐廳驚左一喜!麵包可以控制住鵝肝既肥美,蘋果可以提高鵝肝既鮮味,一個字,好正!第二次黎呢度食,每碟送都冇令我失望,有心思既餐廳,我終於知道咩係食完返尋味!
對上一次食呢間野已經係上年,琴晚,我又黎啦!
叫左個西式乳豬,餐單寫住招牌菜,梗係試啦!