2019-01-09
我鄉下起廣西,仲要起柳州讀左三年書,對於螺螄粉毫不誇張講,由細到大都食左20幾年,但係起香港都係買一包包果d自己煮。有一次去深水埗朋友家發現e間舖頭竟然賣螺螄粉,原本只係想抱住試一試嘅心態去食,同埋都唔抱希望會好食,因為尖沙且果間柳園真係完全冇保留一絲螺螄粉嘅味道。點知!!!!麻辣皇后嘅螺螄粉,如果正宗係100%,咁e間嘅螺螄粉可以話係90%正宗,食完超幸福超滿足,除左螺肉唔好食,冇念過竟然起香港都可以食到咁正宗嘅螺螄粉。但係好令人心痛嘅係,朋友話今日起openrice睇到total得兩個食評,仲要係差評,我地都懷疑係咪競爭者黎留言。。。做人點可以咁mean,咁惡毒。。。總之。。。e間螺螄粉對唔對香港人胃口我唔咁講,但係真系算好正宗ga啦!!老闆堅持住!!!未來我地想食螺螄粉都會繼續去搵你!!