2020-05-19
之前見有人推薦,一於嚟試吓啦,地點都幾方便,我喺奧海城行過嚟用左大約10分鐘。我地book咗位所以唔洗等🥰。門口有專人探熱.防疫措施做足👍🏻門牌好有風格,有老碼頭嘅感覺。喺我哋研究餐牌嘅時候,侍應都細心留意到我哋有疑問,即時過嚟幫我哋,呢點值得欣賞。鍋底同其他配料都好快上齊,鍋底我哋揀咗鴛鴦鍋,一邊係成都原味(無渣紅油麻辣鍋)微辣。一邊係豬骨湯(又要威又要帶頭盔!想食辣又驚食唔到🤣)。自助醬料同生果吧$25 ,醬料選擇都幾多,仲教埋你整成都人食火鍋必需嘅油碟乾碟,唔錯!生果方面有楊桃同火龍果,係任食嘅。😋配料方面我哋二人總共叫咗11款,因為實在太多我哋未食過嘅火鍋配料🤣。好彩大部分可以叫半份👍🏻我哋點咗11個火鍋配料包括A4和牛頸脊,扇貝,珊瑚蚌,鮮蝦脆肉腸,耗兒魚,毛肚,黃喉,即炸嚮聆,功夫土豆片同牛鞭。A4和牛頸脊:食落鬆軟有牛味,夠肥我鐘意,而且半份都幾多👍🏻。耗兒魚:第一次試就愛上咗,口感係實肉嘅九肚魚,滑嘟嘟好過癮😆。黃喉:鮮嫩爽脆,佢同麻辣火鍋係最friend👍🏻牛鞭:都係第一次食,食落係爽嫩嘅牛筋,唔錯。其實每一樣都鍾意🤣,呢幾樣最有驚喜。最後 湯底揀微辣其實接受到👍🏻
門牌好有風格,有老碼頭嘅感覺。
黃喉:鮮嫩爽脆,佢同麻辣火鍋係最friend👍🏻
牛鞭:都係第一次食,食落係爽嫩嘅牛筋,唔錯。
其實每一樣都鍾意🤣,呢幾樣最有驚喜。
最後 湯底揀微辣其實接受到👍🏻