黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
最近見到日本櫻花盛放,真係好想去睇🌸🌸啊!有日同朋友講起之前嘅日本之旅,好好好掛住日本嘅牛牛🐮同壽司🍣,諗起都流哂口水🤤!但無奈未去到日本之下😮‍💨,惟有同朋友嚟到黑木亭居酒屋頂下癮先🤭!!🐮石板A5宮崎和牛厚切一上碟我同朋友即刻’’哇‘’咗一聲,係我日思夜想嘅和牛,終都食到啦!和牛係入口即溶,油脂分泌好平均,食落唔會太膩!佢仲跟咗兩款醬汁比你點,一個係燒汁;一個係蜜糖牛油,你想點咩就點咩,味道同和牛好夾,醬汁唔會搶咗和牛嘅味道,推薦指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻!🍣帶子海膽青瓜卷帶子粒粒都又大又甜😍,海膽食落都好鮮甜!入面係配咗青瓜,成件事都好夾,食落好refreshing,呢個絕對要encore!!🍆天婦羅茄子田樂燒將原條茄子攞去炸,天婦羅🍤皮好薄,燒汁醬巳經事先加咗喺天婦羅上面,就咁單食唔另加醬汁巳經好夠味!〰鐵板照燒三文魚頭呢個有驚喜!😎一上枱見到個樣好似麻麻唔多吸引咁,但估唔到佢食落都好唔錯!三文魚頭肉又嫩滑,配咗壽喜燒醬汁,好入味,醬汁同三文魚好夾,唔會搶渣串咗佢個鮮味!連旁邊嘅蘿蔔同冬菇都好入味,正!🤤🍹北海道士多啤梨🍓牛乳乳酸成杯都粉紅色,好有少女心,士多啤梨配牛乳係絕配!仲

🐮石板A5宮崎和牛厚切

🍣帶子海膽青瓜卷

🍆天婦羅茄子田樂燒

〰鐵板照燒三文魚頭

🍹北海道士多啤梨🍓牛乳乳酸
成杯都粉紅色,好有少女心,士多啤梨配牛乳係絕配!仲要啖啖都有士多啤梨果肉,酸酸甜甜,好開胃!

🍹蜜桃🍑烏龍熊茶
呢杯係最signature嘅飲品,每枱都必定見到佢嘅蹤影!一上枱就見到好cute cute嘅熊仔🐻‍❄️,一眼就比佢吸引住,打卡一流😍😍,茶味好清新,唔會過甜,用嚟解膩一流!