2023-11-19
先順序上一次菜品,再由你自由點選✅時令海鮮湯,今期以蝦,蜆肉熬製而成奶白色海鮮湯,細咽之下啖啖鮮味,蝦🦐亦已除殼,方便食用更以陶瓷壺裝起,細火暖住,慢慢品嘗不得不讚嘗日本店對食客細膩❤️炸牡丹蝦🦐,炸得無比地脆口,就連蝦殼、蝦尾都可以食埋👍🏻喜多嬉懷石八品🌸簡直系打卡able菜品📸八品菜式有驚喜👍🏻💁🏻♀️職員講解由順時針開始食用,每品圴可以秋葵清新一下口腔👅1️⃣松葉蟹羊羹,爽口啫喱,食得岀一絲絲🦀️蟹肉,感覺似咸食蛋菜糕2️⃣象拔蚌刺身 新鮮爽口彈牙 3️⃣A4和牛沙律🥗 兩片和牛系面,牛味濃郁,入口軟嫩,配搭醋沙律,甜甜酸酸開胃4️⃣燒雞軟骨棒,雞軟骨爽脆,蘸上蛋黃提升肉味5️⃣喜多嬉牡蠣茶漬飯 ,蠔味夠鮮,茶漬飯亦唔會令到個飯太,太淋6️⃣炭燒活鰻 魚身質地紮實 同平日食到魚肉散嫩完全不同,魚油豐富,外皮燒得甘香脆口7️⃣秋葵冷盤 清新味蕾8️⃣三文魚籽吞拿魚蓉 日式他他 吞拿魚蓉配上三文魚籽增加口感重頭戲任食喜多嬉生蠔🦪牡蠣來自日本🇯🇵北木𡷊直送到港生蠔🦪口味較清甜口中擴散的大海的味道~~~感受到吹來的海風~~不會混淆~焗蠔、焗帆立貝焗蠔、焗帆立貝 可選 原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬先上每樣一款,我個人喜愛原味
時令海鮮湯,今期以蝦,蜆肉熬製而成
奶白色海鮮湯,細咽之下啖啖鮮味,
蝦🦐亦已除殼,方便食用
更以陶瓷壺裝起,細火暖住,慢慢品嘗
不得不讚嘗日本店對食客細膩❤️
炸牡丹蝦🦐,炸得無比地脆口,就連蝦殼、蝦尾都可以食埋👍🏻
喜多嬉懷石八品🌸
簡直系打卡able菜品📸八品菜式有驚喜👍🏻
2️⃣象拔蚌刺身 新鮮爽口彈牙
4️⃣燒雞軟骨棒,雞軟骨爽脆,蘸上蛋黃提升肉味
7️⃣秋葵冷盤 清新味蕾
重頭戲任食喜多嬉生蠔🦪
牡蠣來自日本🇯🇵北木𡷊直送到港
生蠔🦪口味較清甜
口中擴散的大海的味道~~~感受到吹來的海風~~
不會混淆~
焗蠔、焗帆立貝
焗蠔、焗帆立貝 可選 原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬
先上每樣一款,我個人喜愛原味和芝士醬,
喊香配搭,令到海鮮味更為突出
任食時令串燒
串燒多款選擇🙌🏻🙌🏻
羊肉串,雞中翼串,雞腿肉串,雞頸肉串,雞腳筋串,豬頸肉串,七里香串,雞心串,翠玉瓜
日本番薯仔
各一串品嘗後,個人覺得羊肉串,雞腿肉,豬頸肉,雞心串,都值得再encore
燒得甘香,油膩感濃郁,羊肉串不羶
雞腿肉質嫩滑厚肉
松葉蟹🦀️五島手延烏冬
烏冬幼細,松葉蟹鉗🦀️肉質鮮甜,結實而飽滿
汽水&梳打特飲 任飲
嗌左兩款口味白桃梳打,甜甜白桃🍑香
柑桔梳打,酸酸甜甜解膩最適🈴️不過
白桃雪葩配黑糖厥餅
甜品,雪葩頭配上櫻花🌸威化脆餅類
黑糖厥餅,花生🥜粉外層配上軟糯口感黑糖,非常之夾