2022-01-12 3091 瀏覽
冇咗晚市, 12點至六點變咗午市放題。$248一位。可以食兩個鐘。睇Menu見到佢哋有得任食中拖羅,好似好吸引。見到其他人嘅食評都話唔差,就去試吓啦。可能因為疫情爆發,冇咩人食。成間餐廳大概得三台客左右。唔使等位。坐低梗係即刻叫番啲刺身先啦。見到中拖羅即刻心心眼。然之後每樣熟食同壽司都叫咗少少。佢仲有好多粉飯,但係怕會太飽就冇叫啦。佢哋有個阿根廷大蝦好新鮮好好味。就咁食同擺喺壽司上面都好好味。第一round嘅刺身嚟到擺盤好靚。三文魚切得好大件,亦都新鮮。帶子唔係好大,仲俾佢切到好薄。如果可以口切啲就好啦。然後非常之失望就係個鐘拖羅。你睇吓幅相就知啦。咩都唔使講。根本就唔係中拖羅。係普通嘅赤身。仲係平時食好平好平嗰啲。冇味。呢一點非常之失望。其實如果唔想Cost太高,我寧願佢直接話佢自己係赤身,唔好誤導食客。其他熟食都做得好好。亦都有好多唔同嘅飲品。鍾意飲黑糖寒天。仲有凍咖啡。佢哋嘅海膽唔好食。好似鼻涕咁。滑潺潺。海膽手卷嘅海膽份量非常之少。飯就非常之多。反正海膽本身就冇味道,質感又核突。食其他嘢好過啦。佢啲壽司,蝦刺身,同埋熟食都唔錯。我哋第一輪正常份量咁叫食物。食完第一輪之後擔心自己

我哋第一輪正常份量咁叫食物。食完第一輪之後擔心自己食唔晒,所以都一至兩件咁樣叫嘢食。可能因為咁樣,廚師都唔想為咗一件或者兩件嘅炸物而開爐。我等咗超過半個鐘都唔見有任何熟食上枱,唯有吹一吹。再過多10分鐘之後就一次過上晒枱啦。我覺得呢一點佢哋可以做得好啲。我都明白我一兩件咁樣嗌好乞人憎,但如果我一次過嗌10件或者20件,食唔晒又好浪費。呢個係放題嚟㗎嘛。得兩個鐘頭。感覺佢好似想儲多啲單一次過先開爐去煮。但我等得來開爐,放題都完啦。無奈嗰日又比較靜,得嗰兩三台客,所以又點會有好多人點餐可以一次過煮大量嘅嘢食呢。不過可能係我諗多咗啦。可能佢漏單掛。但淨係漏熟食嘅單,所有唔使開爐煮嘅都冇漏。
佢話係中拖羅
2022-01-11