2024-01-18 549 瀏覽
今日走入呢間日式餐廳,眼前一亮👀,咁多款色彩繽紛嘅食物一次過滿足到我嘅視覺同味覺!三文魚片滑得滑得嚟,一啖咬落去,鮮甜嘅魚汁即刻喺口腔裡面爆炸,完全hook住我呢!紫薯波嘅口感綿密,甜度啱啱好,真係食得出主廚嘅心思。至於芝士年糕,外皮炸得金黃香脆,入口即溶,啱晒愛芝士嘅你。榴槤波?一啖落肚,飽滿榴槤香滿溢四週,真係系統警告咁濃郁啊!鰻魚燒啲味道正到不行,魚肉嘅香滑同汁嘅入味完美結合,燒得啱啱好,唔會太乾。雪糕部分,哈根達斯同Mövenpick任君選擇,夠本夠正!至於呢碗珍珠奶茶,夠登對夠香滑,係餐後嘅完美收尾。要講呢家店嘅唯一缺點?就係我個胃裝唔晒我想食嘅所有嘢咋😂!下次再黺啦,一定會返嚟再戰!🍵🍙🍣

2024-01-11 475 瀏覽
放假既屯門牛真係想留係屯門吾出去,但又好想食放題,就上openrice 搵食,係屯門市中心,交通方便,我選擇左下午去,超快入座,吾洗排隊可以直接食,食物選擇種類多,食物上枱速度快,刺身新鮮,係屯門牛不外出之選
2023-08-14 2283 瀏覽
朋友想sushi,其他地方要等,所以試試呢間!一入門口已經好大魚腥味,食物,飲品,甜品種類選擇唔多,但足夠一家人或幾個朋友食飽!情侶就唔建議,因為無咩特別!剌身望落已經唔新鮮,炸物好厚粉!服務態度唔需要講,因為普遍都唔會有態度!返屋企中途,同老公已經屙咗2次,所以「可一,不可再」!價錢$278加一平均$30x!

2023-06-27 2599 瀏覽
之前一直都會同老公黎宜到一個月食一次,覺得佢哋比大公司嘅放題有心機,價錢又差唔多,佢哋嘅熟食幾好食,佢哋嘅刺身亦都比一般放題嘅厚身,加上佢哋可以嗌特飲,包括珍珠奶茶,所以覺得性價比比較高,最後仲有Movenpick嘅雪糕送🤭🤭
2023-05-03 3661 瀏覽
之前食過三四次放題,今年第一次嚟,食午市時段,$258一位,可以食三粒鐘。一坐低就即刻掃 QR code 落單,第一張單 1202 入,除咗杯野飲好快到咗,野食一直冇嚟,1226嚟咗清酒煮蜆,見廚房好得閒在傾計,1232 再催佢,其他野食 1237 終於到,應該係漏單了吧?🙄第二張單 1208 入,但啲刺身數目俾唔啱數,最離譜係油甘魚點5件只俾2件🙃 中拖羅有根而且冇味,比較失望...清酒煮蜆好淡好淡,地獄炒蜆唔辣的,不過好濃味,都好過清酒果個冇味既😅 烏冬幾彈牙,蘆筍都好味,係啲牛柳冇牛味啫😅 炸物燒物都正常發揮,不過燒蝦就好霉😔坐坐吓有人搭檯,之後我哋個檯號就出咗問題,落完啲野唔識嚟,跟住侍應俾咗另一個檯號的 QR code 我再掃,話剛才落果啲記錄冇哂,叫我重新落過單。但之後又聽到廚房同返侍應講,話我哋啲野食點解一模一樣落兩次單?🤷🏿⁉️今次體驗真係差過之前好多,我諗我以後唔敢再食依間了.... 最後一提,甜品方面係可以每人叫一件 H 牌雪糕或雪條,食完會開心返少少嘅😂

$283.8 (午餐)
2023-04-17 2609 瀏覽
4月16日晚7:30入座,先叫刺身,羊架,牛仔骨。刺身出餐時間算正常,亦算新鮮。食完刺身約7:50分羊架及牛仔骨亦未上,都算繼續等!然後8點繼續再點食物,燒物:「牛舌,扇貝,菠蘿……8:25仍未有,問職員(黑色背心女職員),佢嘅回應係燒物係要等,我話咁係咪補返時間比我哋?佢就答,咁都要比時間師傅燒㗎,得一個爐,要整咁多樣!我O咀囉,等成半個鐘都無一樣上枱,咁叫唔比時間?相反,做唔切點解又接咁多訂座?都算,等到8:40扇貝到喇,肉梅嘅。炸物算正常,菠蘿係熱但唔覺有燒過,牛仔骨偏un,我都唔再投訴了!因為唔會有下次。我6個人,已經無人想再叫任何嘢食,連雪糕都唔食,8:57離枱走人……$308加一比咁嘅質素真係🤦‍♀️🤦‍♀️
2023-04-16
2023-04-16 1500 瀏覽
食物素質極差,叫左d野食等勁耐先到.差d都唔記得左自己叫左咩野食從未食過一間咁差既放題.叫個手卷d紫菜林到好似濕左既報紙咁.叫個燒菠蘿唔知點解會有腥味.....
食物素質極差,叫左d野食等勁耐先到.
差d都唔記得左自己叫左咩野食
從未食過一間咁差既放題.

叫個手卷d紫菜林到好似濕左既報紙咁.
叫個燒菠蘿唔知點解會有腥味.....

2023-04-16
2023-04-15 1191 瀏覽
屯門性價比高的放題 - 炙和味$268 加一服務費刺身新鮮、沙律、枝豆、天婦羅(蝦、南瓜、蕃薯、軟殼蟹)、芝麻雞翼、炸雞、壽喜燒、爐端燒(牛舌、燒菠蘿、雞軟骨、海蝦、青魚)、炸年糕、炸榴槤、炸香芋、甜品(Häagen-Dazs)
2023-04-15
2023-03-22 1504 瀏覽
突然想食放題,屯門牛要食放題——炙和味係一個好好既選擇,開業後前後都光顧了四五次,先前質素在屯門黎講算ok,食夜晚放題,限時120分鐘。但係琴晚去完,係令到我black list左。首先刺身食物上面有中拖羅(聽落同睇相都覺得高級)但食落去白色既部分絕非油脂,而係似橡膠既筋。所謂阿根廷蝦有的梅,而且腥味很重。三文魚算最正常,帶子一般般。北寄貝普通,整體來講「唔新鮮」。第一轉叫刺身,第二轉叫熟食本身都抱住刺身唔掂,熟食都ok掛,雞翼、羊架本身都係醃製過既 正常接受還可以。另外牛舌之前係厚身既,今次超薄切 雪藏味好重 明顯感受到未解完凍就直接去燒。飲品選擇是可以,不過食物選擇也不多。唯一要讚既就係員工既服務態度都有禮貌。之前吃還是挺好吃的,這次極失望,閒日晚市$298再加一,人頭$328,坦白講呢個價位呢個質素食完一定會後悔。

第一轉叫刺身,第二轉叫熟食

飲品選擇是可以,不過食物選擇也不多。
唯一要讚既就係員工既服務態度都有禮貌。

2023-03-21
2023-03-17 1056 瀏覽
呢一間放題,食咗超過10次,因為真係好抵食同埋好好食。😍😍👍👍👍終於忍唔住要寫一篇食評讚吓佢,不過有一樣嘢講咗出嚟可能會嚇親大家。😂就係佢嘅衛生程度,曾經見過有一隻黑色嘅老鼠喺餐廳內嘅天花板鐵通上行嚟行去,嚇死我同細妹。不過可能飲食地方呢樣都係少不免,其實其他餐廳都有,只係你哋睇唔到😁講返嘢食先,佢有林林總總唔同嘅亞洲日本嘢食,有刺身、壽司、燒物,炒飯麵、串燒乜嘢都有,就係未有生蠔同埋蟹腳。😌但係人均大約三百幾蚊,飲食,酒水任飲都差唔多啦,如果鍾意飲酒或者比較大食嘅人就會非常之抵。食量唔多,但係唔可以食多啲刺身嘅話都抵番嘅👍👍☺️

講返嘢食先,佢有林林總總唔同嘅亞洲日本嘢食,有刺身壽司、燒物,炒飯麵、串燒乜嘢都有,就係未有生蠔同埋蟹腳。😌

食量唔多,但係唔可以食多啲刺身嘅話都抵番嘅👍👍☺️
新鮮刺身
美味燒牛仔骨
新鮮刺身
美味燒牛仔骨
2023-03-11 1033 瀏覽
今晚我們很難得全家人相聚,我們整家人一起去到屯門市廣場北翼地下的炙和味日本⛩️料理食日式放题,店鋪不大,约6O多個座位,所以必須打電話去預約訂座,約八位或以上,必須留訂金$500。我們週五晚上7:30去進膳,每位$308,另需加一。當晚7:10去到時,已座無虚席。除櫥窗邊卡位外,其他座位都比較迫 ,通道較窄,但食物質素好,可用網上點菜。食物頗新鮮,用心製作,加上屯門區食日式⛩️放題不多,近近地又想食放題,這間是不二之選。😃
2023-02-19 1037 瀏覽
次次都係中午食炙和味嘅定食,每次都一定嗌602號餐,有9件壽司,又有烏冬,仲包埋野飲,80幾蚊有交易,好滿足。佢嗰個吞拿魚他他脆餅幾好味,又吾係度度有得食,所以幾特別。另外仲有炙燒左口魚同埋三文魚,好香口,吾錯。其他壽司都正正常常,塊紫菜上到嚟都係脆嘅。另外佢個烏冬呢一個係甜豉油湯底,亦都可以轉做豬骨湯底,湯底就冇咩特別,但係個烏冬都幾好食嘅。80幾蚊食呢一個餐真係性價比好高。所以一有機會都會過嚟幫襯。
2022-10-31 3408 瀏覽
人愈大 重質不重量已經好少食放題吃到飽因為吃少少就飽🤣早幾日同幾位朋友約食飯,當中有男士,費事諗食咩又驚男士唔夠飽,於是揀左位於屯門時化廣場既炙和味日本料理😛平日晚上入座用餐2小時💰298加一先講講食物,久違食放題,諗住任食質素都唔會好😅但食物質素竟然唔錯✏️刺身我地點左油甘魚、中拖羅、甜蝦、北寄貝,全部食落都中規中矩😗甜蝦都夠大隻,所以我都幾鍾意蜆肉有兩款,一款清酒煮蜆,而另一款係地獄炒蜆😋前者無乜清酒味,但後者有麻辣味又幾香口食落好過癮!✏️芝士燒扇貝 呢款好好食,芝士同牛油味都好香,上枱時仲熱辣辣好惹味👍🏻之後我哋仲encore!炸物同天婦羅🍤有好多款!天婦羅炸粉比較厚,同埋餐廳比漏左天婦羅汁比我地😅我地本身以為佢唔提供,食到尾見到格離枱有先知原來有,只係漏左比我地😢炸物方面,我地幾鍾意紫心蕃薯波波,芝麻雞翼,榴連忘返😛壽司就唔多介紹,都屬於唔差🍺飲品方面,佢有啤酒,汽水,茶,特飲等 我個人絕對唔建議嗌特飲😂因為叫左幾杯,雖然飲品好靚好colourful,但味道都係好甜唔多好飲🍨最後賣單仲送一人一杯 movenpick雪糕 有雲呢拿,朱古力同士多啤梨揀👍🏻有驚喜 因為多數出面比較少地
人愈大 重質不重量
已經好少食放題吃到飽
因為吃少少就飽🤣

平日晚上入座用餐2小時
💰298加一

炸物同天婦羅🍤有好多款!

炸物方面,我地幾鍾意紫心蕃薯波波,芝麻雞翼,榴連忘返😛

壽司就唔多介紹,都屬於唔差

🍨最後賣單仲送一人一杯 movenpick雪糕 有雲呢拿,朱古力同士多啤梨揀👍🏻有驚喜 因為多數出面比較少地方送movenpick🤣所以食得好開心

💡整體而言,呢餐飯性價比都唔錯,$3xx就可以食到好飽食物質素又唔差,食物上枱速度都快🥰用手機落單一陣就好快有得食!不過餐廳環境比較細,4個人既枱都唔大,佢每碟食物個碟都好大😂基本上都擺唔哂咁多樣野
職員服務都OK,因為我地坐正風口位下面,我地開聲都肯幫我地較較個冷氣👍🏻👍🏻
2022-10-25 1911 瀏覽
同朋友慶祝生日,選擇種類多,食物上枱速度快,唔會因為多次落單而放慢上菜速度,抵贊金菇肥牛卷串肥牛厚度剛好,唔會太薄,金菇吸收曬肥牛香味新鮮帆立貝爽口大隻肥美魚生刺身新鮮大片,而且好厚好肥美,絕不吝惜牛舌好軟淋淋,一D都唔鞋口,仲好大塊好厚身雞全翼燒得好香,好大隻(剩係掛住食,唔記得影相)羊架扒唔會過羶清酒煮蜆 蜆肉新鮮肥美好大隻,清酒味濃郁,沾上清酒湯食味道一流,份量仲好多炸紫薯波,炸榴槤波,超好味,不停番點飲品選擇多

金菇肥牛卷串
肥牛厚度剛好,唔會太薄,金菇吸收曬肥牛香味

新鮮帆立貝爽口大隻肥美

魚生刺身新鮮大片,而且好厚好肥美,絕不吝惜

牛舌好軟淋淋,一D都唔鞋口,仲好大塊好厚身
雞全翼燒得好香,好大隻
(剩係掛住食,唔記得影相)

羊架扒唔會過羶

清酒煮蜆

炸紫薯波,炸榴槤波,超好味,不停番點

飲品選擇多

2022-10-20 1144 瀏覽
大蝦有大條的蝦線,而且有腥味很重。也沒有甜蝦了三文魚也是小小塊但是口感有點韌上的速度有點慢,短期內不會再去了,之前吃還是挺好吃的,這次有點失望,希望再接再厲加油吧!
大蝦有大條的蝦線,而且有腥味很重。也沒有甜蝦了
三文魚也是小小塊但是口感有點韌