2009-08-08 14 瀏覽
尋日約左朋友去元朗食飯,朋友話想食日本野,o係元朗搵日本野食,直頭容易過搵7仔~~不過少去元朗,雖然知道有好多日本野食,但邊間真係又新鮮又抵死都係靠睇openrice架咋~本黎想搵間唔太多喊面既,最緊要唔駛等好耐既,點知誤打誤撞又行到o黎田中,最後都係決定要試下佢究竟有咩咁吸引人!!!所謂派籌,張籌就係張Menu,Menu比想像中少選擇,唔鐘意佢逼你諗好食咩先,入去前落定單,好似入到去唔俾人再order咁,以為order定入到去就有得食啦,又唔係喎,一樣要等,感覺好似局你等,拎完籌又要等叫number,order完又要再等叫number先入得,即係前後等2次~~~正如上面講,入到去都唔係即有得食,咁都仲要限45分鐘?!就試下你有咩咁巴閉!!!三文魚手卷無可否認佢既三文魚的確比元氣板前既厚身,但係o係元朗哩個日本菜競爭咁大既地區黎講,我唔認為特別抵食,亦唔見得好新鮮,,一般貨色,簡單來說無特別~~~你多多一塊半塊就話o者....鰻魚手卷哩個比三文魚手卷更無特別,鰻魚唔見得特別長特別肥美,個汁又唔夠,都係個句,無咩特別!!!餃子雞翼哩個係全晚最滿意既,個涵幾入味,雞翼外表個汁好似係鰻魚汁,

三文魚手卷

鰻魚手卷

餃子雞翼
哩個係全晚最滿意既,個涵幾入味,雞翼外表個汁好似係鰻魚汁,不過嫌隻雞翼un左D,個唔夠滿,一啖就咬得哂,唔夠喉~價錢方面都係一般,唔平仲略嫌冀,平均成10蚊一隻.....

鯖魚
叫左個燒鯖魚黎試試,哩個其實都OK,不過2個人食一條都幾多,初初食都仲OK,幾鮮甜,燒得剛剛好,但唔知係因為我後尾吱左檸檬汁既關係,定係食得多得滯,覺得有D苦,建議多D人食,每人試少少,少食多滋味呀嘛~

雜錦天婦羅
原來好大兜,乜都有,2個人食唔哂.....真係無特別,又唔係特別脆,一般貨仔,硬係要講一樣好,就係唔算太油囉,不過無驚喜~

總括哩餐都係一般,都唔明點解咁多人排隊等,你話佢平就話o者,又唔係喎,特別好食,又唔覺喎,都唔明賣點係咩?!?!仲要咁奇怪既等位方法,有寶咩???段估我都唔會再o黎............因為真係無特別!!!!!
2009-08-05