2016-06-14 618 瀏覽
爸爸媽媽既結婚周年紀念,特意book餐廳 同佢地食個飯 慶祝一下佢地終於熬過了2X年 (因為我這個死女包既出現) 哈哈我地比較早到 餐廳岩岩開門 好快就安排我地坐位 餐廳內部光線充足 裝修好華麗~~我地開左枝白酒.. 味道唔會太苦澀 輕輕既果香味 同時又有回甘既感覺 唔錯~ 吃西餐最重要既就係耐心 難得放假可以放慢腳步 同爸爸媽媽傾下計 放鬆下心情 平時繃緊既情緒 都可以放鬆...前菜-炸大蝦刺身伴牛油果沙律大蝦刺身既肉質非常嫩 唔會因為炸得太耐而變得太硬 咬落去都仲keep到新鮮帶刺身既軟腍 好鮮味配旁邊個好似他他既牛油果沙律 岩岩好 個牛油果沙律用左魚生芒果牛油果同蕃茄mix埋一齊整.... 仲落左小小辣粉 鮮中帶辣 ~~ 非常滿意~~~湯-煎低溫慢煮三文魚柳配藍青口魚湯因為唔想飲太濃味既湯.. 所以特別簡左三文魚湯 味道真係好清新 但唔係清淡 唔會淡而無味 配上藍青口本身散發的鮮甜味... ...點綴了這個看起來有點平凡的清湯,我自己是蠻喜歡的。主菜-低溫慢煮和牛面頰配砵酒汁我簡左牛面頰 熟度適中 外面熟左但內裡仍然係好軟既紅肉份量對我一個女仔尼講 係非常足夠 肉質非常新鮮 一切

前菜-炸大蝦刺身伴牛油果沙律
炸大蝦刺身伴牛油果沙律

湯-煎低溫慢煮三文魚柳配藍青口魚湯
煎低溫慢煮三文魚柳配藍青口魚湯
點綴了這個看起來有點平凡的清湯,我自己是蠻喜歡的。

主菜-低溫慢煮和牛面頰配砵酒汁
低溫慢煮和牛面頰配砵酒汁
我簡左牛面頰 熟度適中 外面熟左但內裡仍然係好軟既紅肉
份量對我一個女仔尼講 係非常足夠 肉質非常新鮮 一切落去 仲感受到肉扒既彈性 咬落去仲feel到d醋味 香味非常濃厚持久

主菜2-香煎帶子伴蟹肉意大利飯
香煎帶子伴蟹肉意大利飯
賣相吸引 份量亦唔少 上台個陣見到成隻带子 配以鮮甜三文魚子.. 飯粒吸收晒D芝士汁 口感適中, 唔會太硬/腍, 好味道!

餐飯食左2 3個鍾...好正~爸爸媽媽都非常滿意~~~ 我諗好快佢地又會開聲叫我再book台食過~
2016-06-08
炸大蝦刺身伴牛油果沙律