2016-06-27 707 瀏覽
做完gym,又唔想去澳牛,是但求其見到呢度環境都唔錯就入左有印象係小儀開嘅,不過都冇影響,其實唔會覺得特別好食左有個lunch set,選擇唔多,得3款,另外加左個小食,就出事喇...話說呢個木耳嘅汁係酒黎,都可以話係自己攞黎衰冇諗過陣酒味濃到咁,因為我平日係完全唔飲酒,所以面對呢碟醉酒木耳真係毫無招架之力而且愈食愈覺得苦,食苦瓜沙律可能都冇咁難入口可能酒鬼會鐘意食,但我一路食一路feel到自己心跳加速,同埋頭痛,所以剩左半碟處理唔到餐飲可以揀豆漿或者紫貝天葵凍飲唔覺但飲到底就覺得太酸不過點都健康過凍奶茶之類嘅飲品嘅午餐入面最吸引我嘅另外一樣野係前菜雖然只係一小片百福豆腐,其實可以索性將個豆腐變做一個獨立小食啦蒜蓉包都相當值得欣賞,唔係勁重蒜味,食完都唔怕口臭主菜湯檬就平平,湯係好清,豬扒亦都好嫩但檬粉太多,而且一夾就碎到阿媽都唔認得多菜都係抵讚嘅可能我唔好彩,揀親d野食都同我作對,下次再黎佐敦或者都係去返澳牛喇..
做完gym,又唔想去澳牛,是但求其見到呢度環境都唔錯就入左
有印象係小儀開嘅,不過都冇影響,其實唔會覺得特別好食左

醉酒木耳
話說呢個木耳嘅汁係酒黎,都可以話係自己攞黎衰
而且愈食愈覺得苦,食苦瓜沙律可能都冇咁難入口
紫貝天葵
餐飲可以揀豆漿或者紫貝天葵
凍飲唔覺但飲到底就覺得太酸
不過點都健康過凍奶茶之類嘅飲品嘅
芝麻豆腐+蒜蓉包
午餐入面最吸引我嘅另外一樣野係前菜
蒜蓉包都相當值得欣賞,唔係勁重蒜味,食完都唔怕口臭
豬扒扎肉檬
主菜湯檬就平平,湯係好清,豬扒亦都好嫩
但檬粉太多,而且一夾就碎到阿媽都唔認得
多菜都係抵讚嘅
題外話/補充資料: 一路食一路有烏蠅纏繞住,滅蟲防治方面唔係好夠呢
2016-06-25
紫貝天葵