2011-08-10 8 瀏覽
早幾日的一個晚上, 兩口子擺脫了兒子 (好彩媽媽幫忙照顧, 偷得了一個晚上同老公撐枱腳), 到了佐敦的重慶燒食野入座之後, 侍應會遞上餐單, 自己用筆揀選想食的東西, 一看之下, 種類繁多, 多得樣樣都想食啊我地揀左芝士西蘭花, 牛仔骨, 雞脾肉, 大眼雞同焗蠔, 再配以蒜蓉包同飯團食蒜蓉包都係燒的, 但如果燒耐少少會好味, 溫度不夠熱噢 不過個蒜蓉味好香, 幾好食, 飯團都係燒的, 味道就普通, 只可視為填肚的工具主菜遂一上桌, 先來了芝士西蘭花同牛仔骨, 西蘭花用錫紙包住燒, 芝士同蒜蓉的味道都已被充分吸引, 好好味, 牛仔骨加上了川式的調味粉, 味道幾特別, 份量適中, 眨眼就給我兩掃清了之後係雞肶肉, 同樣用了川式調味粉, 啖啖肉, 都不錯的; 大眼雞比較失色, 可能燒得過熟, 肉比較乾同O鞋焗蠔係甘多樣之中最好味的, 蠔肉多汁, 加少少檸檬汁食, 效果更好座位比較迫夾, 但街坊小菜就是這個格局, 不可要求太多, 反正店內氣氛都好好的
早幾日的一個晚上, 兩口子擺脫了兒子

蒜蓉包都係燒的, 但如果燒耐少少會好味, 溫度不夠熱噢

牛仔骨同芝士西蘭花
燒雞脾