2022-12-26
放假小篇👧🏻約左個朋友食日本野,嚟到佐敦一間日式居酒屋,經朋友介紹食刺身係時令日本直送到港非常高質,可以食到當季當造魚刺身,而且性價比高。💕餐廳環境猶如置身於日本當地的居酒屋,牆上貼住好時令菜式,有推介有空運刺身。餐廳推出本月限量大激安,好吸引。⭐吞拿魚刺身三點盛拖羅刺身厚切果然最吸引美味,價錢性價比高,新鮮嫩滑肥美,油脂感大滿足。⭐時令日本直送-彷彿魚彷彿魚真係第一次食,樣子雖然奇怪,但係肉魚粉嫩,肉質細緻爽口,味道清甜,好新鮮好味,食完啲魚仲會攞啲魚骨去煮兩碗湯,魚湯超好飲,濃濃的魚味,冬天飲好正。⭐瀨戶內海石蠔(四隻)瀨戶內海石蠔睇樣子已經好肥美,蠔殼薄而肉大,蠔肉肥美入口啖啖肉冇揸,配上柚子汁,鮮甜好味,重點係$18就已經食到。⭐燒牛舌沙律燒牛舌,爽嫩有汁,牛味濃郁,而且配上沙律菜新鮮爽口怡人。#cc_居酒屋推介——————————————————💕Encore指數:4.5/5 💕環境:4/5💕推介指數:4.5/5——————————————————如果鍾意我既分享pls follow —> @cc_foodie_dairy ☺️💕📍漁正居酒屋佐敦庇利金街42號金陵大廈
⭐吞拿魚刺身三點盛
⭐時令日本直送-彷彿魚
⭐瀨戶內海石蠔(四隻)
⭐燒牛舌沙律
燒牛舌,爽嫩有汁,牛味濃郁,而且配上沙律菜新鮮爽口怡人。
#cc_居酒屋推介
——————————————————