1K
2024-04-17 326 瀏覽
位於佐敦的「龍亭」鐵板燒店,屬於鬧市中的平價鐵板燒店,價錢有五六個套餐選擇,由$ 588入門套餐到高級版$1988套餐,豐儉由人任君選擇,現場所見人氣滿滿,平日夜晚都差不多滿座,咁抵食同朋友試吓,我哋分別表咗兩個不同套餐😋🌟入門廚師發板套餐(五道菜) $ 588🌟季節廚師發板套餐(七道菜) $ 788分別主要係多咗一個前菜和湯,貴既嘅套餐就可以選擇牛👍🏻▪️招牌沙律煙三文魚、沙律菜配柚子醋、格陵蘭魚子醬、龍珠果,清新開胃▪️前菜日本蘭王溫泉蛋白松露醬、格陵蘭魚子醬,味道鮮香,像豆腐花幼滑▪️每位可以選兩款海鮮每款海鮮師傅都配上不同醬汁,令食材增添風味,另外仲有帶鹹香的蝶豆花海鹽泡泡🌟扇貝黑松露醬 🌟鮑魚蒜蓉醬🌟虎蝦配蝦頭蝦膏醬🌟東星班配黑醋醬汁▪️宮城縣厚切黑豚扒黑豚扒厚切彈牙,配上白松露牛油醬、菠蘿醬非常唔錯,蘑菇造型嘅蘿蔔,可以解油膩▪️澳洲牛柳粒牛柳粒軟腍充滿牛香,更可和自家製蒜片、wasabi、竹炭鹽一齊食,令牛肉更有風味▪️菊花豆腐白麵豉湯麵豉湯上有一絲絲的香豆腐,湯頭味道香濃,配合豆腐好有口感▪️海鮮炒飯炒飯粒粒分明,充滿醬油和蛋香,配上彈牙的鮮蝦,美味又飽肚▪️甜品最後奉上紫薯雪糕配爆珠

🌟入門廚師發板套餐(五道菜) $ 588
🌟季節廚師發板套餐(七道菜) $ 788
分別主要係多咗一個前菜和湯,貴既嘅套餐就可以選擇牛👍🏻

▪️招牌沙律
煙三文魚、沙律菜配柚子醋、格陵蘭魚子醬、龍珠果,清新開胃

▪️前菜

🌟東星班配黑醋醬汁

▪️宮城縣厚切黑豚扒

▪️澳洲牛柳粒

▪️菊花豆腐白麵豉湯
麵豉湯上有一絲絲的香豆腐,湯頭味道香濃,配合豆腐好有口感

▪️海鮮炒飯
炒飯粒粒分明,充滿醬油和蛋香,配上彈牙的鮮蝦,美味又飽肚

▪️甜品
最後奉上紫薯雪糕配爆珠紅豆,紫薯味非常香濃,爆珠紅豆好得意非常有口感

▪️The Shot 純米酒 $ 88
我哋點咗呢一個純米酒,味道像清酒,而且非常抵飲
  • 澳洲牛柳粒