龍亭

Lung Ting Teppanyaki
最近發現佐敦開左呢間低調嘅鐵板燒餐廳,餐廳門口嘅裝修走暗黑系,但入面系好有氣氛,有隻識發光嘅龍會噴水🐲非常有氣派!座位亦都有席前吧枱,可以近距離欣賞廚師用心烹調!餐廳亦都有吾同價位嘅鐵板set, 5道菜 $588, 7道菜 $788, 夜晚呢個價錢都好吸引啊😍 2者分別主要系多左份前菜同麵豉湯,2個set都有肉&海鮮,食得滿足❤️煙三文魚沙律前菜 魚子醬配蘭王蛋兩款海鮮🦐我地分別揀左帶子、鮑魚、扇貝、虎蝦,每款海鮮廚師都用左吾同方式烹調 ~ 而每碟都有D 蝶豆花泡泡,本身以為系裝飾作用睇落去靚D, 原來系可以沾點D海鮮,提升鮮味!一款肉類🥩 試左厚切黑豚扒 & 澳洲牛柳粒,個豬真系好有驚喜啊,咬落一D都吾乾身,好juicy 啊,配埋個特調菠蘿醬汁,酸酸甜甜,味道非常夾啊😍海鮮炒飯菊花豆腐白麵豉湯甜品🍨紫薯雪糕& 檸檬雪葩,裡面一粒粒嘅並吾系珍珠,系分子料理黎,咬開係紅豆沙,好特別有創意!我地仲嗌左枝細細嘅菊正宗純米sake , 隻杯都好有氣派啊,配埋咁豐富嘅美食,真系大滿足啊😋

煙三文魚沙律

前菜 魚子醬配蘭王蛋