2016-10-25 2917 瀏覽
感覺上好耐無食過甘難挑剔的一餐,歸功於呢間分店的樓面&廚房員工同埋男友甘叻仔識搵好地方食野先講環境,每張椅墊可以打開放袋,亦有透明膠袋放手提,枱與枱之間空間尚可,樓底算高,抽氣都唔錯,冷氣唔會好凍再講服務,我自認麻煩但更怕飲品太甜,order個陣就問清楚侍應,個子高哥仔刻意蹲低唔洗我地抬頭吊眼,回答認真又nice,未食即刻加分另外,今次點的食物都不用自己燒的,所以唔怕燒焦事實上杯桃乳酸飲品真好飲又唔太甜,啤酒夠凍易入口,爽唔鍾意食蔥,但呢個牛舌加蔥係無甘油膩,好味生菜新鮮,男友話好味我鍾意海膽,男友就麻麻地,但我地都好鍾意呢碗飯,蛋與飯非常均勻,倒底點做到的!?如果海膽多d就好囉呢塊牛小扒要預定,肉質比想像中硬,配粒粒wasabi係亮點,侍應燒個陣大大聲喊段日文,之後我地都要用日文回應,其他客人好奇又會跟住笑,現場氣氛輕鬆又熱鬧,話說大阪店都會甘做,有機會遊日可試試牛肋條用一個壺載著到枱面,脂肪連肉,口感相對軟,醬汁較濃味,又一道建議連蔥食的肉今次表現最普通的係帆立貝,味道正常,因為鍾意食就無話失望,而個蟹膏蟹肉,愛食蟹的我睇到相都想再食多次,紫菜包住熱辣辣甘食食到勁飽都要叫一份來試,
同埋男友甘叻仔識搵好地方食野

,回答認真又nice,未食即刻加分
另外,今次點的食物都不用自己燒的,所以唔怕燒焦
啤酒 桃乳酸飲品
事實上杯桃乳酸飲品真好飲又唔太甜,啤酒夠凍易入口,爽
香蔥塩牛舌
唔鍾意食蔥,但呢個牛舌加蔥係無甘油膩,好味
薯仔沙津
生菜新鮮,男友話好味
海膽玉子飯
海膽牛肉
食到勁飽都要叫一份來試,呢道集結左鍾意食的紫菜 海膽 牛,再加上一向唔鍾意食蔥 香草葉
味道係好有趣的
未食過甘的配搭,must try

今次燒肉體驗好滿意,無論落單還是幫手燒肉的侍應位位都有禮貌有笑容,相機食先又會就手位,燒烤架機乎每道肉燒前都會換新,洗手間又乾淨,食完又唔會被催走
2016-09-27
紀念日