2019-06-05
2075 瀏覽
話説最近我約左個住大圍嘅friend 食晚飯 雖然我住好遠但為左近佢返屋企我就去大圍同佢食啦 咁岩佢話有間餐廳佢想試好耐 所以以我地就去個到試試佢~~ 間餐廳就係和氣食堂 食日本野^^雖然佢地理位置唔太方便(唔近地鐵站), 餐廳唔太大 但七點幾已經要等位 都幾多人食我地入到去就叫左一個飯 一個刺身 兩樣壽司同兩個期間限定嘅小食 食到我地兩個女仔lam lam 脷😋黑豚肩燒丼首先呢個丼雖然唔係好大碗 但勝在啲肉夠入味 有啲似燒汁嘅味道 而且佢黑豚肩嘅份量夠多唔會只係得個面鋪係到 佢肉身唔”孩都幾好咬 加上有大量蔥花係面都左重口感!刺身我地叫左三文魚 甜蝦同赤貝 佢依到啲刺身夠凍得黎一啲雪味都冇 而且都幾新鮮 個人比較鐘意三文魚因為係厚切同好有魚味! 推薦!海膽帆立貝卷其實海膽同帆立貝依個組合真係冇得輸 不過係到值得一提嘅係佢中間係加州卷有青瓜蛋同蟹柳 同埋真係好厚切(大舊) 正!三文魚五味壽司故名思義佢有五件港人至愛嘅三文魚壽司 但有兩件火炙 其中一件上有芝士 其餘三件普通三文魚有海膽 牛油果 咖啡鹽 本人較喜愛依到嘅海膽 味道清甜而唔苦澀鐵板牛舌期間限定就要試試佢 都幾大份 而且比想象
黑豚肩燒丼
刺身
海膽帆立貝卷
三文魚五味壽司
鐵板牛舌
期間限定就要試試佢 都幾大份 而且比想象中爽口 一上到枱熱辣辣食就岩哂 $68合理
電擊雞翼
依個反而有啲驚喜 佢係凍食 有啲辣辣地 但勝在酸胃 總共有六件單骨 幾得意!
估唔到大圍都有啲好野食 下次再黎揾食^^