同奶奶打邊爐,因為旺角警署有示威,平時出太子食既我地唯有轉場,去奶奶樓下領展場食。因為對面私人屋苑璽西落成,個場裝修後啲舖升晒呢,仲有條天橋駁去對面個場。打邊爐冇得揀,得任食:$328/位!仲要加一💸 而家香港人真有錢。不過都多算野食,以下5款係包既:1)海鮮盤:波士頓龍蝦、帶子、蝦、蟶子、青口、兩款魚2)魚生:蝦、三文魚、帶子、北寄貝3)雪花靚肥牛4)水餃皇5)小食一款,我地食呢晚係鮑魚啲職員建議可以食咗雞煲先,我地煮好個雞煲,啲職員都有幫我地用隻碟裝起,再起個鴛鴦鍋等我地可以打邊爐。湯底選擇比較少,而鴛鴦鍋都規定咗係芫茜皮蛋湯加沙嗲湯底。仲叫咗隻乳鴿,整體都算幾好。有幾樣唔太滿意既:1. 最估佢唔到係個白飯收咗我$13😡,都唔係問題,食任食,我大可以食烏冬,問職員要既時候,應該提醒我要額外收錢,基本服務2. 冷氣勁凍,凍到我啲手指麻痺,卡位仲係風口3. 煮雞煲時奶奶見個煲好乾,加咗少少水落去,好大煙。有果女職員衝埋來,說教式話佢唔應該咁整,應該點點點,見到奶奶個樣不悅。如果有規矩要跟唔該寫低,或者見個雞煲上就過來跟跟,冇理由話佢老人家。

1)海鮮盤:波士頓龍蝦、帶子、蝦、蟶子、青口、兩款魚

2)魚生:蝦、三文魚、帶子、北寄貝

3)雪花靚肥牛

4)水餃皇

5)小食一款,我地食呢晚係鮑魚

湯底選擇比較少,而鴛鴦鍋都規定咗係芫茜皮蛋湯加沙嗲湯底。
仲叫咗隻乳鴿,整體都算幾好。

有幾樣唔太滿意既:
2. 冷氣勁凍,凍到我啲手指麻痺,卡位仲係風口