2019-04-12
同朋友去開餐,估唔到係旺角比我地搵到間ok抵食但又好味既西餐餐廳燈光裝飾型造出暗暗視覺,氣氛唔錯,感覺好自在位亦都好闊落,坐得好舒服空間感非常充足,枱同枱之間間隔好大,唔會到隔離講嘢坐係窗邊卡位,有境睇打開餐牌,食物種類好多有免費嘅薄脆小食族,配上千島醬,滋味又醒胃唔油膩又脆口,當餐前小食食都唔錯主菜有埋餐湯,沙律,同飲品南瓜湯味好濃郁,夠熱度唔係稀如水,湯嘅質地亦都好creamy,甜甜地幾好味爆珠沙律,第一次見用呢種玻璃樽裝住既賣相好有心思,沙律係雪凍嘅,菜新鮮帶脆,上邊放滿爆珠,微甜又酸,口感特別,呢種沙律第一次食食到有淡淡既橄欖香,沙律醋微酸,瓶菜夠開胃呢個甜品係跟餐送既辣味雞翼,味道好足,好開胃!皮脆肉嫩,必點焗田螺酥一碟有4隻,細細個,可以一啖一口,入口酥皮鬆脆,又有香草牛油香千島海鮮薄餅好食,唔係面包個隻好濟的餅底,薄批黎講料好足,芝士海鮮都足料。推介呢個黑松露雜菌配三文魚闊氣麵好食,多汁又唔會太濟,意粉煮得好索味,而意粉口感亦剛剛好唔會太淋或太硬黑松露薯條好正!!!!!好脆薯條又有厚度,呢個正飲品+錢揀左mocktail,有椰林飄香同果茶,前者微微甜易入口後者果茶有d微酸
空間感非常充足,枱同枱之間間隔好大,唔會到隔離講嘢
打開餐牌,食物種類好多
唔油膩又脆口,當餐前小食食都唔錯
主菜有埋餐湯,沙律,同飲品
食到有淡淡既橄欖香,沙律醋微酸,瓶菜夠開胃
呢個甜品係跟餐送既
後者果茶有d微酸,食炸物飲果茶係絕配
朋友點左杯酒,都幾大杯下,我地分杯share飲
總的來說:
-平時食西餐DINNER SET通常份量都係僅僅夠飽,但呢度D野食份量好足夠亦好入味,價錢幾抵食
-特別D小食一D都唔貴,估唔到旺角有咁隱世既美食餐廳,重要係西餐黎講價錢都幾抵食
-坐得真係舒服,明明晚飯時間外面有人排等位,但4人枱坐2人都無話要攝枱坐,呢份既堅持真係好正,仲有食完無係咁掃枱面示意要走,呢份輕鬆自在+抵食價+美味度,要比全滿分