係今日同朋友去之前,其實已經係社交平台同唔同嘅美食專頁見過有關「雙生館」嘅介紹🧐大多數文章主要係推介蝶豆花梳乎厘班戟🥞,所以今次都有特登試吓,另外亦有點到午餐同飲品。首先嚟嘅係午餐,我哋點咗爆丼牛肉流心蛋飯,份量幾足,但味道一般。跟餐嘅湯亦稍涼,整體感覺麻麻。飲品就點咗粒粒雜莓泡泡🍹甜度適中,杯中亦足料有唔同莓同水果。但如果考慮番價錢($48,跟餐減$10),就嫌略貴...飲品size只有大概一隻拳頭咁高...😓😓最後嚟到萬眾期待嘅梳乎厘pancake🥞因為即叫即整,所以係落單時已經一早嗌定。食完午餐就時間啱啱好上甜品😋依度嘅梳乎厘pancake似乎同其他餐廳嘅做法唔同。同朋友打完卡一輪過咗超過5分鐘都冇塌,但食落口都好鬆軟👍🏼👍🏼 而且味道除咗保留到蛋味之餘仲有伯爵茶嘅香味!非常推薦😋重括嚟講覺得甜品值得一試,但午餐較為失色。順帶一提舖頭座位唔多,而且需要90分鐘限時交枱。個人覺得如果想揾間cafe同朋友傾吓偈relax吓嘅話,似乎可以有其他更好嘅選擇😀

重括嚟講覺得甜品值得一試,但午餐較為失色。

伯爵茶蝶豆空氣朵兒梳乎厘班戟
伯爵茶蝶豆空氣朵兒梳乎厘班戟