2019-07-02 131 瀏覽
是次為大家介紹這間位於新蒲崗休閒Cafe《Wanna Eat》。 餐廳其實已在網上獲得一定的好評,所以今次係抱著一個希望食到好西嘅心態試下呢一間餐廳。餐廳環境優雅,採用開放式廚房設計,雖然枱櫈佈置價為擠迫,但因為裝修關係令空間感增加。 這裏的店員服務態度滿意有禮貌,點餐過程中沒有特別的阻滯。 食物方面主要以西餐為主, 並有一些較為日糸風格的中式套餐。今次和朋友點了一西日及一中式食品!台式三杯雞套餐: 雞柳、蒜頭及洋蔥以及惹味的醬料炒在一起,非常之香口,雞柳醃得入味及唔嚡。 至於配菜有蓮藕及雲耳, 蓮藕配以大閘蟹用的陳醋,獨特開胃。雲耳就用四川麻辣配醬。紅油抄手: 用料充足大粒,陪有青瓜。食落去類似云吞水餃。感覺比較普通。明太子意粉: 配以日式的蟹子,卡邦尼亞醬( 好似加咗日式沙律醬)及帆立貝。味道同出面嗰啲唔同,好好食。尤其是帆立貝,煮得剛剛好,咬落去淋淋地又唔似得出面食到有腥味。綠茶鮮奶:這個雖然味道同出面台式飲品店飲到的差唔多,好飲的。但最令我覺得加分的之店鋪全用紙飲管代替膠。是有社會責任的食店才會使用!真心讚!富士山:絕對係打卡飲品之選,限量供應, 今晚食飯的最後一杯也好彩俾我們

三杯雞定食

紅油抄手

紅油抄手

綠茶鮮奶

富士山

富士山:絕對係打卡飲品之選,限量供應, 今晚食飯的最後一杯也好彩俾我們叫到。味道方面,類似波子汽水加鮮奶泡沫,兩者加埋嘅味道反而唔係好怪,唯一嘅係甜咗少少。

最後有一些小特別是他們的單據,細細張 似足日本嗰啲。又可以打卡用!

三杯雞定食
綠茶鮮奶