黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2020-09-13 95 瀏覽
今日同朋友喺尖沙咀行街shopping,喺K11附近搵嘢食嘅時候見到呢間舖都幾多人食,見到價錢算係可以接受就入咗去食lunch。首先佢定食嘅選擇其實都幾多,有魚生亦都有熟食。雖然係一間掛住「黑門市水產」嘅餐廳應該食返啲魚生,但係女仔係特別時間都係唔好食咁多生冷野🙈所以我都係揀咗熟食。近排喺屋企買豬肉片貴咗好多所以出街食都會揀豬,揀咗個柚子胡椒豚肉鍋。啲豚肉真係冇乜問題嘅。但係我明明同左職員講話要配白飯佢竟然俾咗烏冬我。我都已經講出聲話我係叫咗白飯嘅但佢都唔同主動同我換,加上我朋友講咗句"唔緊要啦食烏冬囉",明明個職員比錯咗佢都就咁行埋一邊。一路食都有少少唔開心因為我本身話唔鍾意食呢啲咁扁咁淰嘅烏冬,淨係鍾意食急凍嘅讚岐烏冬⋯⋯ 柚子胡椒嘅味道搭配豚肉幾好味👍🏻豆腐都唔錯,配料都好多但係問題嚟啦!明明佢幅圖係好似涮涮鍋咁,但係佢比我嗰陣係一鑊熟⋯⋯味道完全一啲層次感都冇,除咗啲豚肉片有啲肉味之外,蔬菜、菇菌、烏冬、芋絲、薯粉全部食落口都係同一隻味😓食到一半已經唔係好想食⋯⋯我個朋友揀咗個壽司定食都唔錯,啲壽司本身已經幫你加咗豉油,都幾特別。最後佢有個新鮮出爐嘅茶碗蒸,令到我係食完個「一鑊

柚子胡椒嘅味道搭配豚肉幾好味👍🏻豆腐都唔錯,配料都好多

最後佢有個新鮮出爐嘅茶碗蒸,令到我係食完個「一鑊熟」之後有翻啲甜頭加翻一分畀佢😉
柚子胡椒豚肉鍋
2020-09-13