其實本來想食 花香 ,但佢full booking...所以就去左佢嘅姊妹餐廳-鳥語 ⠀🗻富士山黑豚肉咖喱飯🍛 $118⠀之前見人地介紹,已經覺得個賣相好presentable 🤩⠀✦個飯真係幾靚,藍色部分係蝶豆花整嘅~好似鋪滿雪嘅富士山🥰⠀✦雖然佢好似好少咁,但份量真係夠一個人食,因為同朋友一人叫一個飯係食唔晒⠀✦啲豚肉就有啲厚度,並唔係吉x家嗰啲薄到好似肥牛嘅豚肉片⠀✦咖喱其實都幾特別,通常日式咖喱就偏深色,而泰式咖喱就偏淺色,而呢個飯係偏淺色,所以一開始以為佢好辣... 但其實一啲都唔辣😳 又唔似泰式咖喱嗰種味,又帶有少少日式咖喱嗰種甜味🤣 但又唔會好似日式咖喱咁甜,都唔錯😂⠀✦入面仲有番茄仔同三種菇,就唔係淨係得肉同飯咁寡,啲菇同埋啲汁一齊食都幾好食,又唔會漏~⠀⠀🏖沖繩taco飯 🥗 $98⠀呢個係朋友叫嘅,佢話都幾唔錯😋⠀✦首先nachos 好脆口,配埋飯就意外地好食,更加令個飯有更多重嘅口感⠀✦成個飯好多沙律菜 好fresh 而且可以中和成個飯嘅油膩感⠀✦然後肉醬其實有少少似平時食到嘅嗰啲肉醬,但就有啲辣辣地,不過食唔到辣嘅人都食到嘅,令到成個飯嘅味道唔會太單一⠀✦#牛油

🗻富士山黑豚肉咖喱飯🍛 $118⠀
✦啲豚肉就有啲厚度,並唔係吉x家嗰啲薄到好似肥牛嘅豚肉片⠀

🏖沖繩taco飯 🥗 $98⠀
呢個係朋友叫嘅,佢話都幾唔錯😋⠀
✦#牛油果 愛好者要注意啦! 呢個飯上面有超大塊牛油果🤩 感覺超健康~ ⠀

🍫髒髒朱古力(cold)🍹$52⠀
❥本身覺得好多店都淨係賣熱嘅髒髒朱古力,呢間有凍嘅就叫黎試下⠀
❥賣相都唔輸比熱嘅髒髒朱古力,真係幾靚幾吸睛🤩⠀
❥覺得髒髒朱古力嘅朱古力味應該會好濃郁,有啲驚會好甜,但其實佢完全唔甜,係甜味都冇⠀
❥我雖然唔鍾意飲甜嘢,但呢個朱古力我都覺得缺乏左啲甜味,淨係得唔甜嘅朱古力味同埋少少牛奶味~ ⠀
❥上層有啲泡泡同cream,都係無甜味嘅朱古力味😂⠀
❥佢面有啲一塊塊嘅純朱古力,可能因為係凍飲,所以佢地就唔溶落去杯野飲度,我覺得就咁食都ok😂⠀

🥑牛油果甘藍smoothie🥛$58⠀
❥好健康嘅感覺,朋友話就係無乜落調味料/糖漿,好原始好organic 嘅感覺⠀

建議如果鍾意飲有味/比較重口味 嘅你可以叫其他飲品,e.g. 都係#打卡 一流嘅鳥語 /其他smoothie😂 如果髒髒朱古力可以加少少甜味黎釣返個濃郁嘅朱古力味出黎,咁會更加好🙈⠀
富士山黑豚肉咖喱飯
沖繩taco飯