2021-10-18
好掛住日本呀疫情之下冇得外出, 唯有周圍搵下日本美食今日同朋友行尖沙咀, 咁啱得咁橋,喺k11附近, 見到呢間裝修好骨子嘅日本舖頭, 二話不說入咗去喇入到去鋪頭度環境比我想像中闊落同埋大,有唔少卡位同埋吧枱位, 佢貼咗好多日本嘅舖頭用嘅旗幟,同埋日本歌, 連啲燈光都勁似去咗日本嘅鋪頭咁我哋坐低叫咗一個 海底之心同埋赤子之每兩個梳打飲品, 賣相一流呀!!打卡一流味道都好好飲唔會過甜我哋再叫咗個 極上黑門活貝盛組合, 佢嘅職員呢佢行埋嚟幫你起爐, 我食嘅海鮮有蠔啦,鮑魚,蜆, 同埋扁貝, 每樣嘢食都好新鮮,鮑魚呢仲要係超級淋!!!另外呢我哋再叫咗個 赤鬼海老天飯卷 佢呢個係類似加州手捲,入面包住咗個炸蝦, 但係佢個炸蝦係非常之脆口!!總括而言,佢啲嘢食真係好好食,間鋪頭都好多熟客仔,如果想食就要早啲嚟啦!!
疫情之下冇得外出, 唯有周圍搵下日本美食
入到去鋪頭度環境比我想像中闊落同埋大,