2020-11-05 32 瀏覽
早幾日去食石燒牛扒🥩, 走時路過見到間新餐廳, 係我最愛的麻辣🌶, 基於朋友是要見的關係, 我們立即相約再聚! 👭💁‍♀️餐廳有2層, 坐位寬闊, 裝潢新舊共融! 🐖干鍋肥腸 $118 ~ 近日喺 FB 見好多人食肥腸, 我終於有機會試🤤! 一大鍋肥腸食落原來唔會好油, 外皮脆卜卜, 入口肥膏軟滑, 配上辣椒, 麻辣, 原粒蒜頭, 芹菜…等等, 超惹味! 🐟酸菜魚 $268 ~ 魚片用上生魚, 店員表示係黑魚! 🐟魚肉超嫩滑無魚腥味, 完全無骨啖啖肉, 仲大大件份量又多! 再讚下豆腐卜, 好嫩滑唔硬, 好新鮮🤤! 最高興係有爽脆萵荀, 成件事再酸啲就完美! 🐥口水雞 $1 ~ 好幸運啊…10月份特價! 雞肉嫩滑, 滿滿的麻辣香🌶及香脆花生, 惹味! 🌺洛神花茶 $48/埕 ~ 係靚喎, 好似古裝片飲酒的酒埕, 但其實係花茶! 🧐註: 如果辣度有得選擇就更好!

💁‍♀️餐廳有2層, 坐位寬闊, 裝潢新舊共融!

🧐註: 如果辣度有得選擇就更好!